Angajatii Petrom de la momentul finalizarii privatizarii companiei, decembrie 2004, sunt singurii care vor primi actiuni, potrivit premierului Calin Popescu Tariceanu. Aceste precizari au fost facute dupa disputa dintre Ministerul Economiei si cel al Justitiei asupra proiectului privind transferul a 8% din Petrom.

"Legea prevede ca angajatii sa poata cumpara actiuni. Hotararea de Guvern nu poate veni cu adaugari in acest sens, ci poate doar sa stabileasca felul in care angajatii vor putea cumpara actiuni la momentul preluarii Petrom. Nu exista alte categorii suplimentare care sa beneficieze de acest act normativ", a declarat Tariceanu, citat de NewsIn. Acesta a adaugat ca a avut marti discutii pe aceasta tema cu ministrul Justitiei si cu ministrul Economiei.

Ministerul Justitiei (MJ) a refuzat sa avizeze proiectul de hotarare de Guvern privind vanzarea catre angajatii Petrom a pachetului de 8% din actiunile societatii, cerand Ministerului Economiei si Comertului (MEC) masuri suplimentare pentru a asigura transparenta procedurilor. O nota a MJ remisa MEC recomanda limitarea categoriilor de salariati care pot cumpara actiuni Petrom, de la "orice persoana care are sau a avut calitatea de salariat", la angajatii societatii.

Ministerul Justitiei a refuzat sa avizeze proiectul de hotarare privind vanzarea pachetului de 8% din actiuni catre angajatii Petrom, motivul fiind necesitatea consultarii unui ONG responsabil cu egalitatea de sanse, a afirmat la randul sau ministrul Economiei, Codrut seres. "in ultima vreme Ministerul Justitiei are recomandari din ce in ce mai ciudate si are tot felul de reactii pe care nu le putem explica", a afirmat seres.

Proiectul de hotarare, elaborat de MEC, prevede ca vor putea cumpara actiuni persoanele care au sau au avut calitatea de salariat al Petrom, in orice moment in perioada cuprinsa intre data infiintarii Societatii Nationale a Petrolului Petrom si data transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor, adica 14 decembrie 2004.

Actul normativ care reglementeaza preluarea de catre angajatii Petrom a unui pachet de 8% din actiuni, la acelasi pret la care a cumparat si actionarul majoritar, grupul austriac OMV este un subiect dezbatut de mai mult de un an de zile. Ministerul Economiei a respins intentia Asociatiei Salariatilor de a prelua in numele angajatilor, intreg pachetul, cu asigurarea finantarii prin intermediul unei banci, preferand sa promoveze un proiect care stabileste ca actiunile vor putea fi cumparate numai direct.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri