Toti fermierii care au inceput proiecte pentru fonduri europene vor primi banii conform sistemului actual si vor putea deconta sumele si dupa 31 decembrie, chiar daca cererea Romaniei de prelungire cu sase luni a PNDR 2007-2013 nu ar fi aprobata, a declarat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

El a precizat ca demersului Romaniei de prelungire cu sase luni a termenului in care sa poata fi decontate fondurile primite prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007-2013 i s-au alaturat 16 state membre UE si ca se doreste ca pentru acest program, cu fonduri disponibile de 9,3 miliarde euro, sa existe un grad de absorbtie apropiat de 100%. Ministrul a raspuns astfel unor informatii referitoare la faptul ca Romania ar fi pierdut 400 de milioane de euro din fondurile de dezvoltare rurala, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului, gradul de absorbtie a fondurilor din acest program este de 85% si ar urca la 90%, daca acest demers va fi aprobat. "Vreau sa informez clar ca toti fermierii care au inceput proiectele sau sunt in perioada de implementare vor primi fondurile ca si pana acum. In urma demersului, chiar daca nu vom reusi prelungirea cu 6 luni, fermierii pot deconta cheltuieli si dupa 31 decembrie, numai ca, tehnic, ele vor fi decontate din programul 2014-2020. Asadar, am putea vorbi de un grad de absorbtie de peste 90%", a spus Constantin. Propunerea de prelungire cu sase luni cu sase luni a Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013 a fost aprobata de 16 state membre ale Uniunii Europene, insa comisarul european pentru Agricultura, Phil Hogan, a declarat ca este nevoie si de acceptul Consiliului European.

Propunerea a fost avansata de ministrul Constantin cu ocazia reunirii Consiliului Agricultura si Pescuit de la Luxembourg. El sustinea, saptamana trecuta, ca, printr-o eventuala prelungire cu sase luni a PNDR, Romania va mai putea atrage 400 de milioane de euro din fonduri europene. Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Phil Hogan, a explicat ca procedura legislativa nu ar permite Comisiei Europene modificarea actelor juridice europene si ca ar fi nevoie de acceptul Consiliului si Parlamentului European, arata Ministerul Agriculturii, intr-un comunicat remis miercuri.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri