Kingfisher pregateste numirea unui nou director general la carma operatiunilor locale a retailerului bricanic de bricolaj in persoana lui Christian Mazauric (foto), manager cu peste 10 ani de experienta in cadrul grupului, dupa ce la finalul lunii august din acest an Patrick Papot isi va incheia mandatul.

Dupa informatiile publicate de wall-street.ro despre plecarea actualului CEO al Brico Depot de la conducerea companiei, grupul britanic Kingfisher, cel mai mare retailer specializat in DIY la nivel european, va aduce din toamna acestui an un nou director general care va prelua fraiele activitatii locale Brico Depot, companie si concept care sub conducerea lui Patrick Papot nu a confirmat asteptarile grupului, compania neavand rezultatele asteptate in primul an pe piata.

Christian Mazauric si planurile Brico Depot

Potrivit unui raspuns oficial primit de catre wall-street.ro, numirea lui Christian Mazauric in pozitia de CEO al operatiunilor Brico Depot Romania vine ca urmare a planului actualului CEO al Kingfisher – Veronique Laury, de a crea o echipa de management internationala si o structura care sa se asemene pe toate pietele pe care este prezent brandul Brico Depot.

Planul Kingfisher de a crea un standard in randul tuturor magazinelor din Europa a fost anuntat pentru prima data din luna martie a acesti an.

„In prezent activitatile Brico Depot de pe pietele din Franta, Spania, Romania si Portugalia difera in multe feluri, iar scopul nostru este acela de a crea o unitate in ceea ce priveste activitatea de pe aceste piete”, au aratat reprezentantii Kingfisher in raspunsul oficial.

Christian Mazauric are o experienta de peste 10 ani in bricolaj, fiind pentru 11 ani director in cadrul companiei Castorama din Franta, iar in prezent detine functia de director financiar in cadrul B&Q Marea Britanie si Irlanda.

“Numirea lui Christian Mazauric vine in contextul in care ne dorim cresterea conceptului Brico Depot pe plan local. Romania este o piata relativ noua pentru Kingfisher, fiind prezenti de numai doi ani pe acest segment. Pentru noi procesul de modernizare a magazinelor s-a derulat mai repede decat ne-am asteptat, iar intregul program de conversie a presupus un efort financiar substantial care ne-a afectat rezultatele financiare pe termen scurt, dar este o investitie pe care o privim pe termen lung. (…) Ramanem interesati de potentialul Romaniei pe piata de bricolaj, mai ales ca Romania este o piata extrem de atractiva pentru decoratiuni si renovari interioare”, au declarat pentru wall-street.ro oficialii Kingfisher.

Ce a condus la numirea lui Christian Mazauric

Patrick Papot

Informatiile despre plecarea lui Patrick Papot (foto) de la conducerea operatiunilor Brico Depot vin dupa ce lantul de magazine, care in ultimul an a trecut printr-un amplu proces de rebranding ce a necesitat investitii de milioane de euro, nu s-a dovedit atat de eficient pentru piata locala, britanicii mizand mai mult pe un concept cu preturi foarte mici, in spatii de vanzare mai restranse, dar cu stocuri ridicate, pe modelul unui depozit.

Mai mult decat atat, surse citate de wall-street.ro arata faptul ca pentru a reduce la minimum pierderile de pe plan local, grupul britanic a impus o scadere drastica a pretului chiriilor cu pana la 60%, asta in conditiile in care chiria este una dintre cele mai mari piedici in rezultatele obtinute de catre retaileri la nivel local.

Piata de bricolaj si Brico Depot

“Chiria unui spatiu comercial de bricolaj nu ar trebui sa depaseasca 5% din totalul cifrei de afaceri a companiei la nivel local. Un astfel de scenariu este aproape imposibil, asta in conditiile in care sunt spatii comerciale detinute de catre lanturile de bricolaj in care pretul chiriei ajunge si la 30% din totalul veniturilor la nivel local. Este o presiune uriasa, mai ales din partea actionarilor sau a conducerii”, sustin specialisti din piata.

Piata locala de bricolaj traverseaza poate una dintre cele mai animate perioade, fiind marcata de fuziuni si achizitii, exituri sau repozitionari. Leroy Merlin, alaturi de Dedeman, Praktiker, Kingfisher, OBI, si Hornbach sunt principalii actori ai celui mai dinamic sector din retail, in 2014.

Printre cei mai mari jucatori specializati pe acest segment se numara lanturile locale Dedeman, Ambient sau Arabesque, precum si Praktiker, Kingfisher, Leroy Merlin, Hornbach sau Mr. Bricolage.

Sursa foto: Kingfisher

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri