O institutie cu un buget anual de peste 1,5 miliarde euro, dar care nu reuseste sa construiasca nici 100 km de autostrada pe an, publica la jumatatea anului planul de actiune pentru 2015, noteaza Mediafax. Fata de fostul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, seful CNADNR Narcis Neaga se angaja la inceputul anului ca va redacta pana la finele lunii februarie un plan de management al companiei pe care o conduce din 2013.

Una din modalitatile de remediere a imaginii negative este editarea unui raport anual, cu termen de finalizare pana la 30 iunie. Planul de actiune include, printre altele, o descriere a retelei de drumuri si autostrazi, regimul juridic de organizare al companiei, premisele financiare pentru acest an si o serie de strategii / directii de actiune / obiective specifice.

In document se arata, printre altele, ca din fondurile necesare pentru asigurarea unor conditii minime de viabilitate a drumurilor nationale, respectiv 1,7 miliarde lei, CNADNR nu dispune decat de 30%, iar pentru executia lucrarilor de intretinere a podurilor banii acopera doar 18% din necesarul de 135 milioane lei.

Sursa foto: drum in constructie / Shutterstock