Haris Zachariades, CEO SoftOne Romania: Natiunile nu se sinucid. Grecia va continua sa faca parte din Zona Euro si din UE

Haris Zachariades, CEO SoftOne Romania: Natiunile nu se sinucid. Grecia va continua sa faca parte din Zona Euro si din UE

“Privind inapoi in istorie, natiunile nu se sinucid”, crede CEO-ul SoftOne Romania, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii software la nivel local.

“Credem ca Grecia va continua sa faca parte din Zona Euro si din Uniunea Europeana, in ciuda actiunilor mai putin fericite ale guvernului elen. In opinia mea, cred ca ar trebui, intr-o prima faza, sa se revina la masa negocierilor. (…) Nu exista implicatii negative pentru piata locala. Dimpotriva, asa cum a actionat si SoftOne, estimam ca tot mai multe companii grecesti isi vor intensifica investitiile in Romania”, este de parere Haris Zachariades, CEO SoftOne Romania.

Potrivit acestuia, SoftOne Romania a reusit deja sa inregistreze un cash flow pozitiv. “Pana in prezent, s-a cheltuit doar 40% din investitia noastra de capital initiala in Romania. Restul de 60% se afla in conturile bancare din Romania. Luand de ceva timp in calcul criza din Grecia si directia politica a guvernului grec, management-ul SoftOne a reorientat si continua sa indrepte investitiile companiei in afara Greciei. SoftOne Romania este o parte integranta a strategiei noastre de dezvoltare la nivel international. In linie cu aceasta strategie, SoftOne Romania actioneaza ca hub pentru extinderea in celelalte tari din Europa de Sud-Est”, a mai aratat acesta.

Ilias Pliatsikas, Olympus: Investitia noastra in Romania este una sigura si pe termen lung

Ilias Pliatsikas, Olympus: Investitia noastra in Romania este una sigura si pe termen lung

Ilias Pliatsikas, directorul general al Olympus Romania, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala de produse lactate, afirma ca situatia economica a Greciei nu afecteaza operatiunile din Romania si ca investitia de aici este una sigura si pe termen lung.

"Romania reprezinta pentru Olympus un hub regional strategic, care furnizeaza atat pietelor interne, cat si externe, produse lactate de cea mai inalta calitate. Fabrica de la Halchiu, din judetul Brasov, o investitie de peste 75 milioane de euro, este una dintre cele mai performante din regiune, echipa Olympus este foarte bine pregatita, iar materia prima, care provine din Romania, este si ea de cea mai inalta calitate. Toate acestea sunt ingredientele necesare care asigura o evolutie sanatoasa pentru Olympus", adauga managerul.

El afirma ca pentru anul acesta Olympus Romania ar putea ajunge la afaceri de 80 de milioane de euro, mai mari cu aproximativ 16% fata de 2014.

Jean Valvis: Situatia din Grecia nu influenteaza deloc businessul din Romania

Jean Valvis: Situatia din Grecia nu influenteaza deloc businessul din Romania

Situatia economica a Greciei nu influenteaza deloc Valvis Holding, grup care detine branduri precum Aqua Carpatica sau Domeniile Samburesti, pentru ca operatiunile sunt localizate in Romania, a declarat pentru Wall-Street.ro Jean Valvis, omul de afaceri grec care controloeaza holdingul.

In afara de afacerile din Romania, antreprenorul deruleaza o investitie de 8-10 milioane de euro in insula greceasca Santorini, loc din care provin strabunicii lui Jean Valvis. Banii vor fi alocati pentru constructia unui centru SPA de patru-cinci stele, iar lucrarile urmeaza sa fie finalizate in doi ani.

“Investitia din Santorini se va face atat matematic cat si concret, pentru ca Santorini este cea mai frumoasa insula din lume. Ceea ce se intampla acum in Grecia nu schimba cu nimic planurile. Singurul lucru care ar putea aparea este o intarziere de cateva luni", a afirma Jean Valvis.