Turkish Aerospace Industries (TAI) este interesata sa incheie cu companiile romanesti din domeniul aeronautic un parteneriat care sa vizeze activitati precum mentenanta, reparatii si training, potrivit Ministerului Economiei, Comertului si Turismului.

"Pentru evaluarea capacitatilor din domeniul industriei aeronautice, stabilirea detaliilor de conlucrare si parteneriat si elaborarea proiectului acordului de cooperare, o echipa de specialisti ai acestei companii se va deplasa in Romania in perioada imediat urmatoare", se arata intr-un comunicat al ministerului, scrie Mediafax.

Secretarul de stat in institutie Sorin Encutescu s-a intalnit joi cu o delegatie a Turkish Aerospace Industries, din care au facut parte vicepresedintele pentru serviciul logistic Muammer Akpınar si seful programului de suport logistic, Sadi Say. La intalnire au participat si reprezentanti ai IAR Brasov, Avioane Craiova, Aerostar Bacau, Romaero si ai Organizatiei Patronale din Industria Aeronautica Romana.

"Vicepresedintele TAI a subliniat disponibilitatea si posibilitatea acestei companii de a participa la un amplu Program de colaborare si cooperare cu companiile romanesti din domeniul aeronautic. Parteneriatul ar putea viza activitati precum: mentenanta, reparatii, training etc", mai arata ministerul.

TAI este specializat in tehnologie pentru proiectarea, productia si modernizarea sistemelor aerospatiale.
Compania din Turcia este controlata de stat, ca si Turkish Airlines, unul dintre operatorii interesati sa preia Tarom. In iunie, premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul a inceput negocierile cu mai multe companii, printre care Turkish Airlines, pentru vanzarea unui pachet de actiuni la Tarom, iar statul va pastra 51% din titluri daca investitorul va fi din afara UE sau va ceda majoritatea daca proprietarul va fi o companie europeana.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri