"Pentru evaluarea capacitatilor din domeniul industriei aeronautice, stabilirea detaliilor de conlucrare si parteneriat si elaborarea proiectului acordului de cooperare, o echipa de specialisti ai acestei companii se va deplasa in Romania in perioada imediat urmatoare", se arata intr-un comunicat al ministerului, scrie Mediafax.

Secretarul de stat in institutie Sorin Encutescu s-a intalnit joi cu o delegatie a Turkish Aerospace Industries, din care au facut parte vicepresedintele pentru serviciul logistic Muammer Akpınar si seful programului de suport logistic, Sadi Say. La intalnire au participat si reprezentanti ai IAR Brasov, Avioane Craiova, Aerostar Bacau, Romaero si ai Organizatiei Patronale din Industria Aeronautica Romana.

"Vicepresedintele TAI a subliniat disponibilitatea si posibilitatea acestei companii de a participa la un amplu Program de colaborare si cooperare cu companiile romanesti din domeniul aeronautic. Parteneriatul ar putea viza activitati precum: mentenanta, reparatii, training etc", mai arata ministerul.

TAI este specializat in tehnologie pentru proiectarea, productia si modernizarea sistemelor aerospatiale.
Compania din Turcia este controlata de stat, ca si Turkish Airlines, unul dintre operatorii interesati sa preia Tarom. In iunie, premierul Victor Ponta a anuntat ca Guvernul a inceput negocierile cu mai multe companii, printre care Turkish Airlines, pentru vanzarea unui pachet de actiuni la Tarom, iar statul va pastra 51% din titluri daca investitorul va fi din afara UE sau va ceda majoritatea daca proprietarul va fi o companie europeana.