Actionarii Romgaz au decis in luna august sa depuna o oferta pentru licitatia organizata de catre MOL Ungaria in scopul asocierii cu aceasta companie pentru executarea in comun a unor operatiuni petroliere de exploatare geologica in zona de nord a Monostorplayi din Ungaria.

Actionarii producatorului roman de gaze naturale au decis cu unanimitate in sedinta din 4 august sa depuna aceasta oferta, in conditiile in care cheltuielile necesare activitatii respective se incadreaza in bugetul pe 2006, conform Monitorului Oficial consultat de NewsIn.

Romgaz este unul dintre cei mai mari producatori de gaze naturale din Romania, fiind principalul concurent al Petrom.

Grupul petrolier si de gaz ungar, MOL, a anuntat o crestere a profitului net cu 19%, pentru al doilea trimestru 2006 si anticipeaza ca tendinta se va mentine si in a a doua jumatate a anului.

Reprezentantii MOL au declarat ca profitul net, de aproape 77 de miliarde de forinti (aproape 360 de milioane de dolari) a depasit estimarile analistilor, de 64,05 miliarde de forinti. Profitul operational al MOL a crescut cu 32% in al doilea trimestru, de la 77,4 miliarde de forinti anul trecut, la 102,3 miliarde in prezent, in conditiile in care vanzarile nete au crescut cu 29%, pana la valoarea de peste sapte sute de miliarde de forinti.