Aurelian Oil&Gas va exploata zacamantul din Blocul Suceava EIV-1, situat pe teritoriul Romaniei, operat anterior de Regal Petrolium, informeaza un comunicat al companiei.
Prin subsidiara sa din Romania, Falcon Oil&Gas SRL, compania a achizitionat 50% din dreptul de exploatare asupra zacamantului, de la Regal Petrolium, care detinea intregul control asupra Blocului. Aurelian va efectua o expertiza seismica a terenului, in 2006, iar la anul va demara lucrarile de foraj. Costurile estimate pentru lucrari sunt de 2,5 milioane de euro, se arata in comunicat.

Blocul Suceava are o suprafata de 4.103 de metri patrati si este situat in sud-estul Blocului Brodina EIII-1, unde compania detine 28,75 la suta din controlul asupra zacamantului si opereaza un alt zacamant de gaz in localitatea Balca tot in judetul Suceava, informeaza NewsIn.

Companiile care exploateaza Blocul Suceava EIV-1 vor fora in cautarea unor zacaminte de gaz la adancimi cuprinse intre 500 si 1.500 de metri.
Daca aceste companii vor descoperi cantitati insemnate de gaz vor incepe exploatarea in cel mai scurt timp.

"Suntem incantati de aceasta noua achizitie din regiunea carpatica si credem ca expertizele seismice pe care le vom obtine pentru Blocul Suceava ne vor da posibilitatea de a demara lucrarile de foraj in 2007 si atunci vom fi, de asemenea, in masura sa determinam si potentialul acestui zacamant", a declarat directorul administrativ al companiei, Michael Seymour.

Zacamantul preluat de Aurelian Oil&Gas a fost operat intre aprilie si octombrie 2005 de firma Regal Petroleum, fondata de omul de afaceri Frank Timis. Regal anuntase initial ca a descoperit un zacamant cu resurse foarte mari insa, sase luni mai tarziu, a renuntat la exploatarea lui, motivand ca forajele nu au scos la suprafata resursele asteptate.

Aurelian Oil&Gas este o companie engleza care activeza in sectorul productiei de petrol si gaze din Europa centrala. in prezent compania opereaza opt zacaminte in Romania, Bulgaria si Polonia. Compania mai exploateaza in Romania blocurile Brodina, Cuejdiu si Bacau.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri