Peste 2.000 de angajati ai Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare ar urma sa fie disponibilizati, in doua etape, pana in 31 martie 2016, potrivit unui document al Adunarii creditorilor RAAN, care a aprobat planul de disponibilizari intocmit de catre administratorul special al companiei.

Creditorii RAAN s-au intrunit, luni dupa-amiaza, la sediul central al companiei din Drobeta Turnu Severin, scopul fiind acela de a propune aprobarea planului de disponibilizari intocmit de catre administratorul special, care prevede inchiderea controlata a regiei, transmite corespondentul Mediafax. Liderul Sindicatului Romag Termo, Alexandru Tanase, a declarat, marti, ca planul a fost aprobat de creditori, astfel ca, potrivit documentului, 1.525 de salariati ar urma sa fie disponibilizati in 1 octombrie 2015, iar alti 520, in etapa a doua, in 31 martie 2016.

Acelasi document arata ca salariatii disponibilizati ar urma sa primeasca indemnizatie de somaj si venit de copletare. In primele 12 luni de la disponibilizarea primilor 1.525 de salariati, acestia ar urma sa primeasca 1.740 lei lunar, iar in urmatoarele 12 luni, cate 1.200 lei lunar.

Impactul financiar asupra bugetului asigurarilor de somaj in urma disponibilizarilor se ridica la 72 .147.600 lei, sumele pe care le vor primi salariatii reprezentand indemnizatii de somaj si venituri de completare. Tot in cadrul Adunarii creditorilor, administratorul judiciar al RAAN, reprezentantii firmei “Tudor si Asociatii”, au aratat ca de la data intrarii in insolventa a RAAN si pana la sfarsitul lunii iunie, compania a acumulat datorii in valoare de 311.982.135 lei catre furnizorul de carbune - Complexul Energetic Oltenia, catre bugetul consolidat al statului, transportatorii de carbune, servicii de transport energie electrica si utilitati.

Cea mai mare datorie acumulata de RAAN este catre Complexul Energetic Oltenia, in valoare de 128.582.978 lei.
In raportul preyentat de catre administratorul judiciar al RAAN se arata ca regia avea pe stoc, la sfarsitul lunii iunie 2015, o cantitate importanta de apa grea in valoare de 322.722.023 lei. RAAN a intrat in insolventa in septembrie 2013.
Pe lista creditorilor, intocmita la vremea respectiva de catre administratorul judiciar al RAAN se afla peste 300 societati comerciale, dar si institutii publice si administratii locale si banci care au avut relatii contractuale cu RAAN inainte de deschiderea procedurii de insolventa. Toate aceste societati si institutii aveau de recuperat de la regia de stat 1,890,836,106.26 lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri