Uber Technologies, dezvoltatorul aplicatiei Uber, care ii ajuta pe pasageri sa gaseasca cel mai apropiat sofer profesionist sau neprofesionist dispus sa ofere servicii de transport contra cost, a lansat propria filiala de leasing operational in incercarea de atrage cat mai multi soferi, ceea ce constituie intrarea pentru prima data a a companiei de taxi in sectorul serviciilor financiare.

Proiectul pilot de leasing operational vizat de Uber a fost anuntat ulterior incheierii unui parteneriat cu creditorul Banco Santander la inceputul acestui an. Uber anuntat initiativa, dar a prezentat cateva detalii financiare, desi a declarat ca va oferi atat masini noi cat si second hand.

Uber a lansat parteneriatul cu Banco Santander in noiembrie 2013, pentru a asigura reduceri de la producator si creditorii pentru soferii potentiali care nu aveau masini, in speranta ca va stimula condusul de vehicule pentru serviciul Uber. La acea vreme, Uber spera sa finanteze 100.000 soferi, insa doar 20.000 au apelat la program, arata Business Insider.

Una dintre companiile cu cea mai rapida crestere, Uber opereaza in 57 de tari si are o valoare de piata estimata de peste 40 de miliarde dolari. In Romania, precum si in multe alte state din Europa, legislatia interzice transportul public, contra cost, de persoane cu un autoturism fara a detine pentru acesta autorizatie de taxi valabila, deci si Uber.

In vara anului trecut, Guvernul a transmis Parlamentului un proiect de lege care stabileste ca persoanele fizice sau juridice care efectueaza transport public de persoane cu un autoturism fara a avea autorizatie de transport in regim de taxi emisa de autoritatea administratiei publice pot fi amendate cu sume intre 1.000 si 5.000 de lei.

In luna februarie a acestui an, compania americana Uber Technologies a anuntat ca aplicatia Uber pentru smartphone, care face legatura intre pasageri si cel mai apropiat sofer dispus sa-si ofere serviciile contra cost, este disponibila si in Romania, primul oras in care poate fi folosita fiind Bucurestiul. Uber a fost implicata in mai multe scandaluri anul trecut in diverse tari din Europa, dupa ce asociatiile locale de taximetristi s-au plans de preturile mici pe care le impune compania americana. Mai mult decat atat, aplicatia a fost interzisa in Berlin si Hamburg.

Sursa foto: Shutterstock / Taxi

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri