La nivel global, tranzactia va dubla capacitatea de productie de ciment a CRH si va extinde portofoliile sale de agregate si de betoane premixate. Prin urmare, CRH va fi al treilea cel mai mare jucator global pe piata materialelor de constructii si numarul doi la nivel mondial pe piata de agregate, scrie Mediafax.

Actionarii CRH au aprobat tranzactia in martie, iar acordul din partea Comisiei Europene a fost primit in aprilie. Grupurile Holcim (Elvetia) si Lafarge (Franta) au fuzionat in luna iulie, creand cel mai mare producator de ciment din lume. Decizia Holcim si Lafarge a fost ca in tari precum Romania, Germania si Ungaria sa vanda in totalitate activele uneia dintre companii.

In Romania, vor fi pastrate activele Holcim, care includ doua fabrici de ciment, in Campulung si Alesd, o statie de macinare si un terminal de ciment la Turda, 13 statii ecologice de betoane, trei statii de agregate, doua statii de lianti speciali si un terminal de ciment in Bucuresti. CRH are peste 90.000 de angajati, in 37 de tari.