Farmec, cel mai mare producator roman de cosmetice, a incheiat prima jumatate a anului cu o cifra de afaceri de 82,655 mil. lei, obtinand o cifra cu 10% mai mare decat in aceeasi perioada a anului 2014.

”Extinderea portofoliului de produse, cresterea vanzarilor on-line, precum si modul in care am raspuns unor noi oportunitati de business, ne-au ajutat sa ne reconfirmam pozitia de lider pe unele segmente din piata romaneasca de cosmetice”, declara Mircea Turdean, director general Farmec.

”Potrivit studiilor Nielsen, Farmec este numarul unu in categoria produselor pentru ingrijirea fetei - cu o cota de piata de 27% (atat in volum, cat si in valoare), brandul Gerovital ocupand prima pozitie in aceasta categorie, din punct de vedere al vanzarilor valorice. In categoria tratamente pentru par, Farmec, este, de asemenea, lider prin brandul Gerovital Plant Tratament, cota procentuala fiind de 30,8% din punct de vedere valoric. In acelasi timp, Farmec ocupa locul intai, atat pe segmentele detartrantilor, prin gama Triumf, acoperind piata autohtona in proportie de 41,1% din punct de vedere al volumelor si in proportie de 37,7% din punct de vedere valoric, dar si pe segmentele produselor pentru ingrijirea bucatariei, prin gama Nufar, conducand topul cu o cota de piata de 39,7% din punct de vedere al volumelor si de 37,2% din punct de vedere valoric”, a completat directorul general Farmec.

Noi game Gerovital, lansate in 2015

Vanzarile obtinute in prima jumatate a anului au fost impulsionate de lansarea unor noi game de produse, dar si de extinderea altora, deja existente in portofoliul companiei. Astfel, la inceputul anului a fost lansata gama Gerovital Happiness, alcatuita din produse pentru fata si corp, dedicate in special tinerilor, dar si adultilor, pentru o ingrijire de baza. In primavara, au fost lansate primele deodorante cu acid hialuronic de pe piata, extinzand astfel linia Gerovital H3 Evolution. De asemenea, gama Gerovital H3 Men a fost completata cu noi produse destinate ingrijirii barbatilor, iar pentru sezonul estival, Farmec a lansat prima gama din portofoliul companiei de produse dermatocosmetice cu protectie solara - Gerovital H3 Derma+ Sun, formata din 8 produse.

Tot in primele 6 luni ale anului, partenerii externi ai companiei Farmec au inaugurat doua noi magazine de brand, unul in Grecia, la Alexandroupoli (un oras turistic aflat in nord-estul tarii) si celalalt in Franta, la Menton (una dintre cele mai cunoscute statiuni de pe Coasta de Azur). Pe langa cele doua centre, mai exista 4 magazine partenere de brand in afara tarii - la Sharjah (Emiratele Unite Arabe), Budapesta (Ungaria), Salonic si Katerini (Grecia). In Romania, Farmec detine sase magazine proprii in Cluj-Napoca, Arad, Timisoara si Targu-Mures.

Pentru partea a doua a anului, compania isi propune mentinerea aceluiasi trend de crestere a vanzarilor obtinut in primul semestru, imbogatirea portofoliului de produse, identificarea unor noi parteneriate , precum si continuarea investitiilor in cercetare si inovatie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri