Actionarii companiei Vest-Energo (VESE), proprietarul CET Militari, au aprobat contractarea unui imprumut de 8,5 milioane euro, urmand ca suma sa fie folosita integral pentru investitii in doua grupuri de productie de energie electrica.

Vest Energo detine centrala de productie a energiei electrice si termice CET Militari din Capitala. Actionarii Vest-Energo au avizat faza a patra a investitiilor companiei, constand in doua grupuri de productie de energie electrica sistemica prin cogenerare de inalta eficienta (4,4MW/fiecare motor), se arata intr-un raport transmis de companie Bursei de Valori Bucuresti (BVB), scrie Mediafax.

"Valoarea investitiei este de 8,5 milioane euro, sursa de finantare fiind reprezentata de un credit bancar", potrivit raportului. In acest sens, actionarii Vest-Energo au avizat contractarea unui credit bancar de 8,5 milioane de lei de la una dintre urmatoarele banci: OTP Bank, BCR, Banca Transilvania, Garanti Bank, Libra Bank, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, ING, Pireus Bank si alte societati de investitii.

De asemenea, actionarii si-au dat acordul si pentru extinderea si renovarea unor cladiri, costurile fiind estimate la 500.000 de euro. Compania este controlata de Constantin Bucur, fostul patron al echipei de fotbal Gloria Buzau. Bucur detine 83,8% din actiunile Vest-Energo.
In luna aprilie, actionarii producatorului de energie electrica si termica au decis contractarea unui credit bancar in valoare de 17 milioane de euro pentru dezvoltarea unor noi proiecte de productie a energiei in cogenerare, precum si achizitia unei cladiri de birouri in zona Primaverii din Bucuresti.

Vest-Energo este singura companie privata in domeniul pietii de energie din Bucuresti, care produce in regim de cogenerare energie electrica si termica. Societatea, activa din 1965, a fost privatizata in 1995. Compania a finalizat in vara anului 2011 un proiect de investitii demarat din 2009, implementand noi capacitati energetice in doua etape, prima etapa fiind finalizata in decembrie 2010. In iulie 2011, a fost finalizata si etapa a doua a investitiei.

In paralel cu cea de a doua etapa, societatea a lansat si cea de a treia etapa, care a constat in implementarea a inca doua unitati de cogenerare, similare cu cele instalate anterior, si a unui cazan de apa fierbinte, cu constructiile si echipamentele aferente. Punerea in functiune si intrarea in exploatare comerciala a acestor capacitati a avut loc in luna septembrie 2014. Vest-Energo are o capacitate de productie de aproape 23MW putere electrica in cogenerare de inalta eficienta si de 51 MW de energie termica.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri