Consiliul Concurentei a autorizat tranzactia prin care McDonald’s preia trei restaurante de tip fast-food din Brasov. Anterior acestei tranzactii, cele trei restaurante - McDonald’s Brasov DT, McDonald’s Postavarul si McDonald’s Carrefour Brasov – se aflau sub franciza McDonald’s, fiind detinute de Adrian Danes si Adrian Restaurante SRL.

Adrian Restaurante SRL a avut in 2014 o cifra de afaceri neta de 4,5 milioane euro (peste 20 milioane lei) si un profit net de 338.000 euro (1,5 milioane lei), la un numar mediu de 121 de angajati.

Analiza Consiliului Concurentei a condus la concluzia ca operatiunea de concentrare economica nu ridica obstacole semnificative in calea concurentei efective pe piata romaneasca sau pe o parte substantiala a acesteia, in special prin crearea sau consolidarea unei pozitii dominante.

McDonald’s a fost infiintata in Romania in anul 1994. In prezent, in Romania, detine 67 de restaurante in 21 de orase, din care 32 de restaurante in Bucuresti. Dintre cele 67 de restaurante, 7 functioneaza in regim de franciza, fiind operate de 5 parteneri francizati.

Decizia Consiliului Concurentei va fi publicata pe site-ul institutiei dupa eliminarea informatiilor cu caracter confidential.

Sursa foto: McDonald's in Bucuresti/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri