Uzina brasoveana Tractorul a scapat marti de debransare ca prin minune, desi pana ieri fabrica brasoveana a fost alimentata cu doar 3 MW din cei opt necesari desfasurarii activitatii, iar Electrica SA ameninta ca va "stinge de tot lumina".

Directorul societatii Tractorul, Titus Serban a afirmat ca masura Electrica a afectat serios activitatea economica a societatiibrasovene, dar si a celor 60 de firme de pe platforma Tractorul.

Nu se poate lucra pe ici, pe colo. Societatea trebuie sa lucreze pentru a produce bani. Aceasta restrictionare ne-a creat multe probleme si in deschiderea acreditivelor pentru Egipt, Iran, Danemarca. Suntem intr-o situatie disperata", a declarat citat de NewsIn Serban. El a spus ca dupa trei zile in care a incercat sa ia legatura cu presedintele AVAS, Razvan Orasanu, a reusit sa deblocheze situatia. L-am sunat de nenumarate ori, i-am dat mesaje pe telefonul mobil, am incercat in toate modurile sa vorbesc cu domnia sa, dar degeaba. Nu-mi raspunde la telefon", a mai spus directorul uzinei brasovene.

In cele din urma, marti, cu putin inainte de termenul limita, s-a incheiat un memorandum intre Electrica Bucuresti, Electrica Brasov, Tractorul si AVAS, prin care Tractorul a fost de acord sa ipotecheze mai multe active pentru acoperirea datoriei catre Electrica, in valoare de 250 de miliarde de lei. in data de 14 septembrie se va intruni AGA a uzinei Tractorul, unde se va stabili care active vor face obiectul ipotecii.

Termenul limita pana la care uzina Tractorul va trebui sa-si achite datoria la Electrica este 31 decembrie 2006. Directorul Titus Serban a mai afirmat ca, in cazul in care alimentarea cu energie electrica va fi din nou restrictionata, vorpierde comenzi importante din cauza nerespectarii termenelor. Uzina brasoveana are, in luna septembrie, comenzi pentru 350 de tractoare, dintre care 320 la export. Asta, in conditiile in care, luni s-au intors la serviciu angajatii uzinei, aflati in concediu toata luna august, tocmai pentru a se face economie la utilitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri