Cele sapte combinate siderurgice integrate din industria romaneasca nu vor mai primi nici un fel de ajutoare de stat pana la sfarsitului anului 2008, a anuntat Petre Ianc, director in Ministerul Economiei si Comertului, responsabil pe probleme siderurgice. Valoarea totala a ajutoarelor de stat pentru restructurare acordate acestor societati, in perioada 1993-2004, se ridica la circa 50.000 miliarde lei, a precizat Ianc.

"In privinta conditiilor strict monitorizate pentru a activa sau nu clauza de amanare a aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana se numara respectarea angajamentelor asumate de a nu acorda sau plati ajutoare de stat combinatelor siderurgice in perioada 1 ianuarie 2005 - 31 decembrie 2008. Ne propunem sa avem o siderurgie romaneasca in care companiile sa fie aliniate la standardele UE. Pentru aceasta, companiile si-au asumat o serie de investitii tehnice, de 430 milioane dolari, si de mediu, de 138 milioane dolari", a explicat ministrul Economiei, Ioan Codrut Seres. In prezent, in Romania exista circa 31 de societati ce activeaza in domeniul siderurgic, din care fac parte si cele sapte combinate integrate. Cele 26 de societati din domeniu pot cere ajutor de stat, care li se poate acorda, in conditiile legislatiei in vigoare.

In 2008, siderurgia romaneasca va avea, potrivit afirmatiilor lui Petre Ianc, capacitati de productie de noua milioane tone otel lichid si noua milioane tone capacitati de laminare.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
CORONAVIRUS | Salariu diminuat dacă intri în carantină sau izolare la domiciliu
Setari Cookie-uri