Compania GlaxoSmithKline, unul dintre cei mai mari investitori din industria farmaceutica din Ungaria, va deschide o fabrica de productie de vaccinuri, la Gödöllő, la 30 de kilometri nord-est de Budapesta, informeaza NewsIn citand MTI.

Investitia de o suta de milioane de euro a companiei GSK reprezinta una dintre investitiile strategice cheie din Europa. Noua fabrica va folosi ultimele solutii tehnologice si va livra vaccinuri in intreaga lume.

Fabrica va fi inaugurata la data de 8 septembrie. Compania GSK are un personal de 360 de angajati, in Ungaria. GlaxoSmithKline va cheltui o suma de aproximativ 79,5 milioane de euro, pentru a moderniza capacitatile de productie de la fabrica de vaccinuri de la Gödöllő, pe care GSK a cumparat-o de la Human Rt.

GlaxoSmithKline Romania a inregistrat in 2005 o cifra de afaceri neta de aproape 252 milioane lei noi (71,69 milioane de euro) si o pierdere de 2,4 milioane de lei (aproximativ 700.000 euro). Rezultatele financiare ale companiei farmaceutice GlaxoSmithKline Romania pe anul trecut au fost influentate de de volumul investitiilor si de ajustarea raportarii la standardeles internationale IAS.

La finalul exercitiului financiar 2005 vanzarile GlaxoSmithKline in Romania s-au ridicat la peste 162 de milioane dolari, in crestere fata de 2004, cand s-au obtinut 140 milioane dolari. GlaxoSmithKline avea o cota de piata de 8,7%, dupa vanzari, in 12 luni incheiate in martie 2006 si era liderul pe piata farmaceutica din Romania, conform datelor furnizate de compania de studii de piata Cegedim Romania.