Grupul de policlinici Romar Medical a inregistrat venituri de 4,72 milioane de euro in primul semestru al anului, o crestere de aproape 130% fata de perioada similara a anului trecut, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei Erghin Hagicalil. La baza acestei cresteri se afla, potrivit directorului Romar Medical, o politica de vanzari care a fost indreptata catre piata de beneficiari cu venituri sub-medii.

Activitatea companiei se indreapta in trei directii: medicina muncii, care a contribuit 60% din veniturile companiei, fiind platite de catre angajator, nu de catre pacient; servicii de laborator, decontate prin contractele cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, care reprezinta 25% din venituri; si servicii medicale de policlinica. Numarul de beneficiari a serviciilor grupului de firme a crescut la finele lunii iunie la 400.000 de persoane, cu 50.000 mai mult decat la sfarsitul anului trecut.

In privinta planurilor de viitor, dr. Hagicalil a declarat ca in cursul lunii septembrie sau octombrie Romar Medical va deschide un centru de medicina materno-fetala in cadrul aripii private la Spitalul Polizu din capitala, care va oferi servicii de investigatii si monitorizare a sarcinii contra unui abonament, care s-ar putea cifra la suma de 80 euro lunar. Investitiile pentru acest centru se ridica la aproape 450.000 euro.

Totodata, compania doreste sa lanseze un serviciu de monitorizare la distanta a bolnavilor cardiaci cronici. Serviciile, acordate de asemenea prin abonament, vor asigura acces direct la centre de cardiologie, pentru monitorizare si consultanta in privinta tratamentului. Investitiile in acest program se ridica la 175.000 de euro in aparatura si 45-50.000 de euro in programele informatice, a spus Erghin Hagicalil.

Printre planurile de viitor, directorul Romar Medical a enumerat si un program centrat pe monitorizarea la distanta a pacientilor diabetici precum si dezvoltarea de programe care sa se inscrie in planurile de asigurari private de sanatate.

In prezent, Romar se afla intr-un proces de restructuare, recent compania Romar Medicare desprinzandu-se din grupul de firme. Romar Medical este prezent in prezent cu 17 centre in intreaga tara.