Sindicalistii de la Sodistul, dar si conducerea USG, vor avea joi, la Bucuresti, cea de-a doua intalnire, in decurs de numai o saptamana, cu Razvan Orasanu, presedintele AVAS, pentru discutii ce vizeaza reprivatizare societatii. „Ceea ce nu a reusit Prefectura Valcea, Consiliul Judetea ori actionarul majoritar CET Govora, am reusit noi, sindicalistii. Anume, sa-l facem pe presedintele AVAS, care, nu stim din ce motive, tergiversa reprivatizarea companiei, sa inteleaga ca, daca nu se alege rapid un ofertant, Platforma Chimica Govora moare“, a declarat, citat de NewsIn, Mugioiu.

In urma anunturilor pentru finalizarea procesului de privatizare si a selectarii investitorilor, CET Govora, impreuna cu sindicatele, au optat pentru concernul polonez Ciech Varsovia, cu care au semnat un acord social. Concernul polonez ar putea achizitiona atat pachetul de 49,8% din actiuni, aflat in posesia statului, cat si cota de 40,4 la suta din titluri, detinuta de Bega Com Timisoara.

USG a fost privatizata, prima data, in 2002, cand pachetul majoritar a fost cumparat de BegaCom Timisoara insa, de atunci, compania a functionat din ce in ce mai prost. Potrivit datelor companiei, numai in 2005, societatea a incheiat anul cu pierderi de 18,1 milioane RON, mai mari cu circa patru milioane fata de pierderile inregistrate in 2004.