Compania de stat vrea sa cumpere, printre altele, o statie de asfalt mobila (cu 26,86 milioane lei, fara TVA), o freza de asfalt (11,42 milioane lei), un finisor de asfalt (7,72 milioane lei) si un trailer de 40 tone si cap tractor (4,94 milioane lei), potrivit Mediafax.

"Pentru a creste capacitatea de interventii in situatii de urgenta pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi, CNADNR va infiinta echipe mobile de interventii de urgenta la nivelul fiecarei Directii Regionale de Drumuri si Poduri. Aceste echipe vor fi dotate corespunzator pentru a interveni radip si eficient, atat in timpul campaniei de iarna, cat si in restul anului. De fiecare data cand se produce un accident tehnic pe reteaua de drumuri nationale si autostrazi administrata de CNADNR, masurile de remediere trebuie sa fie puse in opera imediat", a declarat Narcis Neaga, directorul general al companiei.

Potrivit acestuia, echipele de interventie vor putea rezolva rapid orice tip de accident tehnic, in prezent CNADNR fiind obligata sa urmeze o serie de proceduri pentru a angaja un tert in vederea interventiei la locul producerii accidentului tehnic. Durata contractului pentru fiecare din cele 15 loturi este 12 luni de la data intrarii in vigoare a contractului. Termenul limita de depunere a ofertelor este 22 octombrie.
CNADNR a precizat ca Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice a acceptat vineri documentatia de atribuire, urmand ca autoritatea contractanta sa transmita anuntul de participare spre validare ANRMAP.