Guvernul a aprobat contractul de preluare de catre statul roman de la Daewoo Motor Coreea a 51% din fabrica de automobile Daewoo Craiova, a anuntat premierul Calin Popescu Tariceanu, conform NewsIn. Primul-ministru anunta inca de saptamana trecuta ca in sedinta urmatoare de Guvern va fi aprobat contractul prin care statul preia producatorul de automobile. Potrivit acestuia, calendarul de reprivatizare a Daewoo Craiova a fost stabilit.

Daewoo Craiova va fi scoasa la privatizare pana la 15 decembrie, dupa ce la jumatatea lunii octombrie va fi finalizata tranzactia prin care statul roman preia controlul asupra societatii, declara la randul sau ministrul Economiei, Codrut Seres.

"Finalizarea tranzactiei de preluare este estimata pentru perioada 15 20 octombrie 2006, iar procedura de privatizare a uzinei cu un investitor strategic va incepe in termen de doua luni de la finalizarea acesteia. Pana la mijlocul lunii octombrie trebuie sa obtinem aprobarea contractului din partea Guvernului, aprobarile in adunarile generale ale actionarilor in cazul companiilor implicate si apoi sa ne inscriem ca actionari la Registrul Actionarilor", spunea Seres.

Ministrul adauga ca in aceasta perioada de doua luni se va decide si marimea pachetului de actiuni ce va fi scos la vanzare.

Oficialul Ministerului Economiei mai arata ca "in prezent, Daewoo Automobile lucreaza, are contracte si licente de fabricatie si intentioneaza sa lanseze un nou model de autoturism in urmatorii doi ani, pentru a se mentine pe piata". Potrivit lui Seres, uzina de la Craiova are licenta de fabricare masini sub marca Daewoo pe termen nelimitat.

Statul roman, reprezentat de Automobile Craiova a redobandit saptamana trecuta controlul asupra fabricii de automobile Daewoo, prin semnarea contractului de transfer de actiuni si tranzactie asupra creantelor intre Daewoo Motor Co. Ltd Coreea si Daewoo Automobile Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri