Scopul achizitionarii microhidrocentralei Calugarita de la Hidroelectrica este de a alimenta cele peste 700 de unitati din subordinea Arhiepiscopiei Argesului si Muscelul, respectiv manastiri, schituri, parohii, a declarat pentru Mediafax, preotul Aliopie Ichim, consilier eparhial al arhiepiscopiei.

"Avem peste 700 de unitati in subordinea Arhiepiscopiei Argesului si Muscelului. Suntem tratati ca o societate comerciala, de aceea am decis sa cumparam aceasta microhidrocentrala pe care o vom folosi pentru consumul propriu unitatilor noastre. Mai intai specialistii vor analiza acest echipament, care a fost realizat in 1983 si credem ca nu a fost exploatat la capacitate maxima", a explicat consilierul eparhial.

Producatorul de energie de stat Hidroelectrica, aflat in insolventa, a vandut microhidrocentrala Calugarita, din judetul Arges, Arhiepiscopei Argesului si Muscelului pentru 1,7 milioane lei, unitatea producand energie pentru a aproviziona 180 de gospodarii.

Compania a vandut pana acum doar doua dintre cele 34 de microhideocentrale scoase la vanzare prin licitatie in luna iulie.

Microhidrocentrala cumparata de arhiepiscopie are o putere instalata de 630 de kW si produce energie suficienta pentru a aproviziona 180 de gospodarii.

Hidroelectrica mai detine 128 de microhidrocentrale cu o putere instalata de pana la 4 MW fiecare. Compania de stat a inregistrat pe primul semestru ale acestui an un profit record de 725 milioane lei, cu 42% mai mare decat profitul inregistrat in perioada similara a anului trecut, cand societatea a raportat un profit de 510 milioane lei.

Citeste si:
Hidroelectrica scoate la licitatie 40 de microhidrocentrale
Hidroelectrica va scoate la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Hidroelectrica scoate din nou la vanzare 31 microhidrocentrale
Setari Cookie-uri