Hornbach, unul dintre cei mai importanti retaileri specializati in bricolaj si totodata singurul lant de magazine german ramas pe piata din Romania, pregateste deschiderea magazinului din Sibiu, cea de-a sasea locatie a nemtilor in Romania, spatiu care ar urma sa fie deschis in prima parte a lunii octombrie.

Contactat de catre wall-street.ro, Mugurel – Horia Rusu (foto mai jos), directorul general Hornbach Romania, a precizat ca lucrarile sunt pe ultima suta de metri.

„Lucrarile pentru magazinul din Sibiu sunt finalizate in proportie de 65-70%, iar estimarea noastra este ca spatiul comercial va fi inaugurat in prima parte a lunii octombrie”, a declarat Rusu pentru wall-street.ro.

Noul magazin Hornbach din Sibiu, situat pe locul fostului spatiu comercial detinut de catre retailerul german OBI, va fi cel mai mic al retelei de pana acum, viitorul magazin urmand sa dispuna de o suprafata de circa 12.000 mp, in timp ce media magazinelor deschide de Hornbach in Romania, in cele cinci locatii detinute, depaseste 20.000 mp.

Magazinul Hornbach din Sibiu va dispune de o gama de 30.000 de produse, aproape jumatate din cat comercializeaza retailul in celelalte spatii comerciale deschise in Romania.

Particularitatea magazinului din Sibiu o reprezinta depozitul de materiale grele care se intinde pe o suprafata de circa 1.700 metri patrati si de unde clientii isi vor putea alege dintr-o gama larga de caramizi, peste 350 de modele de pavaje, BCA, plase sudate sau fier de constructie.

Nemtii de la Hornbach anuntau in toamna anului trecut achizitia terenului pe care s-a situat fostul magazin OBI, un spatiu de circa 10.000 de metri patrati, care pe parcursul acestui an a fost adaptat dupa modelul lantului german de magazine, cu spatii extinse de vanzare si zone tematice dedicate cumparaturilor.

Retailerul german de bricolaj Hornbach a demarat la inceputul acestei veri angajarile pentru viitorul magazin din zona Transilvaniei, o serie de anunturi de recrutare fiind disponibile pe lista marilor site-uri de profil.

Conform informatiilor reprezentantilor Hornbach, in magazinul din Sibiu ar urma sa lucreze circa 100 de persoane.

Cui va da piept Hornbach in Sibiu: concurenta puternica de la Dedeman si Leroy Merlin

Sibiul este unul dintre cele mai mari si importante orase din zona Transilvaniei, un punct pe harta tarii care a adunat in ultimii ani un interes tot mai mare din partea retailerilor specializati. O data cu achizitia operatiunilor Baumax de catre Leroy Merlin, Hornbach va da in Sibiu peste retailerul francez, diferenta fiind aceea ca nemtii vor detine spatiul de vanzare in nordul orasului, in timp ce magazinul Baumax (Leroy Merlin) se situeaza in zona de sud a orasului, dar si peste Dedeman, liderul pietei locale de bricolaj, situat tot in zona de Sud a orasului Sibiu.

Exista avantaje si dezavantaje in Sibiu, cel putin pe segmentul de bricolaj. Dintre cele doua puncte de vanzare in bricolaj magazinul Baumax (viitor Leroy Merlin) este situat in complexul comercial Sibiu Shopping Center, cel mai mare spatiu de vanzare si entertainment din oras, viitorul magazin al Hornbach nefiind “sustinut” de o galerie comerciala care sa ii impulsioneze vanzarile datorita numarului mai mare de clienti care isi fac cumparaturile in sudul orasului.

Pe langa Leroy Merlin si Dedeman, galeria comerciala Sibiu Shopping Center mai dispune si de alte magazine mari precum hipermarketul Carrefour, dar si alte magazine de shopping cunoscute precum Humanic, New Yorker sau Mobexpert.

In ceea ce priveste pozitionarea vechiului magazin OBI din Sibiu situat in zona de Nord, pe terenul caruia anul viitor se va regasi cel de-al saselea magazin Hornbach, aceasta pare mai mult o zona industriala decat una comerciala. Noul magazin din Sibiu va dispune de o suprafata de vanzare interioara de 10.000 de metri patrati.

Potrivit directorului general Hornbach Romania, pozitia noului magazin este avantajoasa din punct de vedere al traficului, aflandu-se pe artera nordica a orasului, in directia Medias, aproape de punctul de intrare pe autostrada Sibiu Nord.

Ce orase se mai afla pe lista Hornbach: noi magazine in Cluj, dar si in estul Capitalei

Pe o piata efervescenta, marcata de reconfigurari si exituri, nemtii de la Hornbach, companie care detine la nivel local numai cinci magazine, planuieste sa deschida noi magazine in Romania, principalele locatii pe care le vizeaza fiind, pe langa Sibiu, in Cluj, dar si estul Capitalei.

„Inca de la intrarea pe piata locala, in 2005, ne indreptam atentia catre orase cu peste 300.000 de locuitori care sa permita realizarea unei cifre de afaceri corespunzatoare cu investitiile efectuate. Astfel, pe lista noastra se afla in acest moment orase precum Cluj, Sibiu, neexcluzand insa nici estul Capitalei”, spunea Mugurel – Horia Rusu, directorul general Hornbach, intr-un comunicat dat publicitatii in toamna anului 2014.

In ceea ce priveste Capitala, se pare ca zona de est a devenit una dintre cele mai atractive puncte pe harta de bricolaj din Bucuresti, asta dupa ce tot nemtii de la OBI au inchis magazinul din zona Theodor Pallady, in vara anului trecut.

Trei dintre magazinele Hornbach se afla in Bucuresti (doua in Capitala, unul in Balotesti) , alaturi de unul in Brasov si unul in Timisoara. Astfel, prin deschiderea locatiei din Sibiu, compania isi consolideaza prezenta in Transilvania. Hornbach a deschis primul magazin in 2007.

Citeste si:

    Piata locala de bricolaj a trecut in ultimii doi ani prin ample schimbari, principalii actori implicati in consolidarea unui segment de piata estimat la o valoare de peste 2 miliarde de euro fiind Praktiker, Kingfisher, Leroy Merlin, Hornbach sau Ambient Sibiu, companie care de curand si-a cerut intrarea in insolventa.

    Abonează-te pe

    Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


    Te-ar putea interesa și:



    Mai multe articole din secțiunea Companii »


    Setari Cookie-uri