Danubiana Bucuresti, companie producatoare de anvelope si materiale de cauciuc din grupul Tofan, va investi 20 de milioane de euro pentru modernizarea liniilor de productie in urmatorii trei ani, a declarat Gelu Tofan, presedintele Tofan Grup.
"Danubiana este in plin proces de restructurare. Pana in 2009, vom investi 20 de milioane de euro pentru modernizarea liniilor de productie, iar cea mai mare parte din aceasta suma va fi investita in 2006 si 2007", a spus Gelu Tofan, citat de NewsIn.

El a adaugat ca o parte din banii necesari modernizarii vor fi obtinuti dintr-un imprumut pe care compania vrea sa-l contracteze de la fonduri de investitii sau de la banci. Valoarea minima a imprumutului va fi trei milionae de euro, iar valoarea maxima se va cifra in jurul a zece milioane euro. Imprumutul va fi garantat cu un teren de 35 de hectare care se afla pe platforma industriala Danubiana.

Gelu Tofan spune ca acest teren valoareaza in jur de 24 milioane de euro, la un pret mediu de 70 de euro pe metru patrat. Actionarii Danubiana vor hotari destinatia terenului la o adunare generala programata pentru sfarsitul lui septembrie. Fie va fi vandut, fie va fi pastrat, caz in care pe el ar putea fi dezvoltat un proiect rezidential care prevede construirea a peste 450 de case pe suprafata situata in comuna Popesti-Leordeni de langa Bucuresti.
Daca terenul va fi vandut, banii obtinuti vor fi investiti la Danubiana, a adaugat Tofan.

Conducerea Danubiana a hotarat luna trecuta inchiderea uzinei pentru un an, pentru stoparea pierderilor si pentru modernizarea liniilor de productie. Uzina are datorii de 12,5 milioane euro si active de peste 100 milioane euro. La finalul lui 2004, uzina avea peste 1.300 de angajati, in timp ce la momentul incetarii productiei, erau 1.000.

Tofan estimeaza ca uzina va reincepe sa produca la mijlocul anului viitor cu 7-800 de angajati. Pe timpul cat productia este oprita, in uzina lucreaza 100 de angajati la proiectele de modernizare. Anul trecut, fabrica a avut o cifra de afaceri de 25 milioane euro si pierderi totale de noua milioane de euro. in 2005, uzina a produs in jur de 300.000 de anvelope destinate in special masinilor agricole. Peste jumatate din productie a mers la export, destinatiile principale fiind Germania si Statele Unite.

Tofan a pus declinul fabricii sale pe seama a trei factori: scaderea consumului pe piata masinilor agricole, randamentul energetic scazut al unui CET invechit care consuma mult si greselile de management. Grupul Tofan detine 85% din actiunile Danubiana si mai desfasoara activitati in domeniul distributiei anvelopelor si in morarit si panificatie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri