ELCEN discuta cu RADET incheierea unui protocol de esalonare a datoriilor regiei, pe o perioada de zece ani, cu conditia ca pana la sfarsitul anului 2015, pe langa factura curenta, RADET sa achite 250 milioane lei, suma necesara platii furnizorilor de gaze.

Datoriile totale ale RADET catre ELCEN, la 31 august, erau in valoare de 3,58 miliarde euro Saptamana trecuta, ministrul Energiei, Andrei Gerea, a declarat ca autoritatile discuta doua variante privind RADET si ELCEN, transferul unei parti din ELCEN catre primarie, respectiv falimentul regiei si constituirea unui "RADET 2", fara datorii, scrie Mediafax.

RADET este operatorul sistemului public de alimentare cu energie termica in Bucuresti, asigurand 72% din necesarul de energie termica al Capitalei. 95% din consumatori sunt de tip casnic, restul fiind de tip social si industrial (institutii publice si agenti economici).

RADET Bucuresti administreaza circa 4.000 km de conducte, fiind cel mai mare sistem de termoficare din Romania. Sistemul de Alimentare Centralizata cu Energie Termica are ca beneficiari aproximativ 570.000 apartamente cu peste 1,22 milioane locuitori si 5.429 de institutii, obiective sociale si agenti economici.Producatorul de energie ELCEN furnizeaza 90% din energia termica a Bucurestiului si este controlat de stat, prin Ministerul Energiei.

Citeste si:
Elcen: PMB ar trebui să plătească subvenția în loc să caute vinovați
Elcen: PMB ar trebui să...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Vasile, SanoPass: Ce se întâmplă cu tichetele de masă și abonamentele medicale
Setari Cookie-uri