Retailerul grec de jucarii Jumbo a obtinut in Romania in anul fiscal incheiat in iunie un profit net de 5,54 milioane euro, la vanzari de 24,8 milioane euro, in contextul in care a deschis patru noi magazine, la Bucuresti, Oradea, Arad si Ploiesti, si a ajuns la sase unitati la mijlocul anului.

In anul fiscal incheiat in iunie 2014, interval in care Jumbo a operat cu doua magazine, la Timisoara si Bucuresti, profitul net s-a situat la 2,15 milioane euro, iar vanzarile la 9,45 milioane euro. Retailerul a deschis primul magazin din Romania, cel din Timisoara, in octombrie 2013, scrie Mediafax.

Excluzand vanzarile intragrup, operatiunile din Romania au inregistrat in anul fiscal 2014/2015 (intervalul 1 iulie 2014 -30 iunie 2015) vanzari nete de 24,29 milioane euro, fata de 8,83 milioane euro in anul fiscal 2013/2014. Toate cele patru magazine deschise pe piata locala in anul fiscal 2014/2015 au suprafete de 12.000 de metri patrati.

Totodata, Jumbo noteaza ca pentru anul in curs are planificata in Romania deschiderea unui nou magazin, la Pitesti, cu o suprafata, de asemenea, de 12.000 de metri patrati. "In privinta Romaniei, in octombrie este asteptata deschiderea celui de-al saptelea magazin la Pitesti (12.000 de metri patrati). Este de notat ca Romania este tara asupra careia se va concentra planul de investitii al grupului in urmatorii ani", se arata intr-un comunicat al retailerului.

Retailerul avea la finele lunii iunie 422 de angajati in Romania, din care 62 temporari. La nivel de grup, personalul totaliza la mijlocul anului 4.735 de persoane, din care 670 erau angajati temporari. Potrivit unor informatii prezentate anterior, planurile grupului vizeaza dezvoltarei unei retele de 12-18 unitati pe piata romaneasca.

La mijlocul acestui an, reteaua de magazine a grupului elen numara 72 de magazine, din care 53 in Grecia, cinci in Cipru, opt in Bulgaria si sase in Romania. De asemenea, grupul opereaza si magazinul online e-Jumbo. Vanzarile la nivel de grup s-au situat la 666,1 milioane euro in anul fiscal incheiat in iunie, profitul net fiind de 104,84 milioane euro. Vanzarile nete au totalizat 582,54 milioane euro. Pe langa jucarii, care reprezinta cea mai mare parte a afacerilor, magazinele companiei ofera produse pentru ingrijirea copiilor, rechizite, produse de sezon, decoratiuni si produse pentru locuinta.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri