Florina Tanase, Senior Director, Legal and External Affairs in cadrul companiei Vodafone Romania si Daniel Mateescu, Chief Operating Officer si coordonatorul operatiunilor tuturor diviziilor TotalSoft, au absolvit in acest an programul Executive MBA al universitatii americane Tiffin University.

Programul Executive MBA oferit de Tiffin University in colaborare cu Universitatea Bucuresti, a presupus pentru cei doi proaspeti absolventi efort, implicare, noi provocari, impartasiri de idei si lectii invatate. La acest capitol, pentru Florina Tanase cea mai importanta lectie de viata a fost: “People matter! Pentru mine programul a fost si o reamintire a faptului ca indiferent cata scoala facem si indiferent de business title-ul pe care il dobandim, diferenta o face intotdeauna calitatea umana. Trateaza-ti angajatii, superiorii si partenerii asa cum iti doresti si tu sa fii tratat, si atunci lucrurile vor merge simplu si corect!"

Optiunea lui Daniel Mateescu pentru o astfel de experienta academica a venit ca un pas firesc in cariera. „Consider ca participarea la Tiffin Executive MBA a venit la momentul potrivit. Aveam deja o experienta de mai multi ani in management, iar programul Tiffin EMBA a avut rolul de a sedimenta informatia si de a valida anumite cunostinte”, explica Daniel Mateescu care se poate lauda cu o experienta profesionala deosebita acumulata in cei 15 ani petrecuti in cadrul companiei TotalSoft.

Din pozitia pe care o detine in cadrul Vodafone Romania, Florina Tanase cooordoneaza activitatile de legal, compliance, regulatory, responsabilitate corporativa (CSR), relatii publice si pe cea de corporate security. Este lesne de inteles de ce organizarea timpului a fost una din preocuparile principale atunci cand a luat decizia de a urma Tiffin EMBA. „Am realizat ca week-end-urile mele pentru urmatoarele 21 de luni vor fi alocate preponderent mersului la scoala”, povesteste Florina Tanase.

In pofida programului de lucru extrem de incarcat care se imparte intre activitatea companiei si activitatea fundatiei Vodafone, Tanase a luat decizia de a urma un Executive MBA. In acest context, sprijinul moral oferit de colegii din cadrul programului a fost esential. „Profit de ocazie pentru a-i multumi lui Mihai Tarniceanu, Senior Manager, Regulatory Affairs in cadrul Vodafone Romania si absolvent al aceluiasi program, pentru sustinerea constanta pe care mi-a acordat-o de-a lungul programului. De altfel, unul dintre ingredientele cheie ale acestui program sunt colegii, care aduc valoare prin impartasirea de experiente, dar mai ales prin sustinerea reciproca”, recunoaste Tanase.

Tiffin Executive MBA este o experienta academica dar si un mod de a cunoaste oameni, idei si strategii noi. „Pe langa profesorii excelenti si cursurile interesante, experienta a fost placuta si pentru ca s-a creat un grup de colegi cu aceleasi principii, ambitii si viziuni. Este un grup care, desi cursurile s-au terminat, a ramas la fel de solid si sper sa ramana la fel in viitor. Am cunoscut oameni frumosi, printre care m-am simtit ca acasa”, povesteste Daniel Mateescu.

Florina Tanase a fost placut surprinsa sa descopere in cadrul programului profesori care ies din clisee si care, cu lejeritatea specific americana, impartasesc nu doar cunostinte teoretice ci si evenimente concrete care le-au marcat evolutia profesionala si personala.

“M-au marcat cursurile domnului profesor John Millar. <Let me put on my surprise face> spunea dumnealui adesea. Acesta a devenit cel putin pentru mine un mod de pozitionare in fata situatiilor neasteptate cu care ma confrunt de multe ori in plan profesional”, marturiseste Florina Tanase.

Tiffin Executive MBA este un program de educatie manageriala ce se adreseaza managerilor din middle si top-management cu asteptari foarte clar demarcate in ceea ce priveste evolutia lor profesionala si personala dupa finalizarea studiilor. „Un astfel de program iti infuenteaza caracterul si ti-l schimba intr-o mare masura. Cred ca impactul cel mai mare se reflecta in modul mult mai analitic si mai clar de gandire”, explica Daniel Mateescu.

Un alt secret al reusitei programului consta in „validarea cunostintelor” dupa cum se exprima Daniel Mateescu si capacitatea de a dezvolta abilitati pe care studentii si le-au insusit in anii de activitate profesionala. „Doua dintre cele mai importante abilitati se refera la gandirea strategica si identificarea sanatatii unei companii doar pe baza rapoartelor financiare”.

La sfarsitul unui drum plin de provocari dar si de reusite, Daniel Mateescu recomanda ca accesarea si parcurgerea unui program de MBA sa fie privite din mai multe unghiuri. „Pe de o parte este importanta experienta in management a aplicantului, as spune chiar vitala, planul lui de cariera precum si deschiderea catre un mediu de lucru international. Trebuie sa ai disponibilitate sa inveti, pentru ca este destul de solicitant, si sa iti sacrifici mare parte din timpul liber. Consider insa ca este un efort care a meritat.”

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri