"Ideea este ca atunci cand facem astfel de listari sa nu le facem doar de dragul de a le face. Si statul sa aiba ceva de castigat, sa avem un pret bun pe actiunile pe care le vindem si sa folosim banii. Uitati-va la Electrica, se sta de un an de zile, se doarme pe banii aia, nu s-a facut nimic. Eu ma gandesc ca acesti bani pot fi folositi in imbunatatirea sistemului, in performante, in smart-griduri, de exemplu, in investitii strategice in regiune, nu sa facem deal-uri cu actionarii, sa ii ajutam sa dea bine la Londra", a declarat luni Gerea, potrivit Mediafax.

El spune ca esenta acestor listari este asigurarea finantarilor pentru investitii. "Vinzi pe bursa doar ca sa asiguram acolo piata si prezenta? Nu vad rostul. Capitalizezi daca ai nevoie de bani. In momentul ala te duci pe bursa si spui: Vreau niste bani. Asa de ce sa te duci pe bursa, doar asa ca sa iti vinzi contorul? Eu stiu, sunt angajamente, vrem sa asiguram transparenta...", a spus ministrul Energiei.

Oferta de vanzare pe bursa a 51% din actiunile Electrica a avut loc in iunie 2014, compania strangand din piata o suma record, de aproape 2 miliarde de lei (443 milioane euro). Actiunile companiei au fost listate in paralel la Bursa de Valori Bucuresti si la cea de la Londra.