Veniturile SABMiller au scazut cu 9% in trimestrul al doilea, in pofida volumului mai mare al vanzarilor, din cauza deprecierii monedelor pe pietele emergente, unde al doilea mare producator de bere la nivel mondial realizeaza majoritatea incasarilor, relateaza MarketWatch, citat de Mediafax.

Datele referitoare la venituri exclud accizele. Compania a publicat datele referitoare la venituri mai devreme decat era programat, din cauza ofertei de preluare anuntate recent de grupul Anheuser-Busch InBev. SABMiller a explicat ca veniturile vor fi mai slabe din cauza "deprecierii continue a monedelor de pe principalele piete ale grupului in raport cu dolarul american".

Excluzand impactul valutar, vanzarile inregistrate in cele trei luni incheiate pe 30 septembrie au urcat cu 6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, sustinute de o crestere de 9% in America Latina si de 11% in Africa. Vanzarile din primele sase luni ale anului fiscal au avansat cu 2%, reflectand cresterea din trimestrul al doilea.

"Cresterea s-a accelerat in trimestrul al doilea, sustinuta de prezenta pe pietele in dezvoltare la nivel mondial", a declarat directorul general Alan Clark. Directorul general a spus ca in pofida impactului negativ al cursului valutar asupra veniturilor, SABMiller are o afacere solida si perspective exceptionale pe termen lung.

In Europa, veniturile SABMiller au crescut cu 3% in primul semestru, in pofida unui declin al volumului vanzarilor de 3%, influentat in special de scaderea inregistrata in Polonia. In Cehia si Slovacia, veniturile au urcat cu 2% in primul semestru. In Polonia, veniturile au scazut cu 14%, iar volumul cu 12%, din cauza politicii de preturilor a companiilor concurente. In trimestrul al doilea, SABMiller a lansat initiative pentru revenirea la competitivitate pe piata poloneza.

SABMiller, al doilea mare producator de bere la nivel mondial, cu sediul central la Londra, este prezent si pe piata romaneasca prin intermediul Ursus Breweries, care detine unitati de producere a berii la Timisoara, Buzau, Brasov si o unitate de productie de capacitate mica la Cluj. Totodata, grupul a achizitionat in 2009, prin Ursus Breweries, producatorul Bere Azuga.

Grupul nu a publicat date referitoare la veniturile din Romania in primul semestru. In anul fiscal incheiat la 31 martie, volumul vanzarilor SABMiller in Romania a scazut cu 2%. AB InBev a lansat pe 16 septembrie o oferta de preluare a SABMiller, fara sa dezvaluie termenii financiari. SABMiller a anuntat ca analizeaza cum sa raspunda unei eventuale oferte oficiale din partea AB InBev, care are timp pana pe 14 octombrie sa faca acest lucru sau sa se retraga pentru cel putin sase luni, conform legislatiei britanice.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri