Loteria Romana va fi preluata de Oficiului National pentru Jocuri de Noroc, potrivit unei Ordonante de Urgenta adoptata, miercuri, de Guvern, astfel ca se va crea o singura structura specializata, care sa gestioneze unitar si concurential monopolul statului in domeniul jocurilor de noroc, scrie Mediafax.

Prin trecerea Companiei Nationale Loteria Romana S.A. din coordonarea Ministerului Finantelor Publice in cea a Oficiului National pentru Jocuri de Noroc se va crea o singura structura specializata, care sa gestioneze unitar si concurential monopolul statului in domeniul jocurilor de noroc traditionale si la distanta.

"Printr-o Ordonanta de Urgenta adoptata miercuri, Guvernul a stabilit o serie de masuri care vor permite o mai buna administrare a domeniului jocurilor de noroc si o aliniere la recomandarile UE si la practicile internationale aplicabile pietei specifice. Astfel, prin masurile cuprinse in acest act normativ, Oficiul National pentru Jocuri de Noroc va deveni autoritate cu un grad de independenta ridicat de reglementare si coordonator unic al jocurilor de noroc din Romania, fapt ce va permite armonizarea legislatiei nationale cu recomandarile, legislatia si practica europeana in acest domeniu", se arata intr-un comunicat de presa al Executivului.

Potrivit aceleasi surse, Ordonanta stabileste competenta Oficiului National pentru Jocuri de Noroc de a administra monopolul de stat din domeniul jocurilor de noroc. In acest sens, Oficiul va prelua in coordonare Compania Nationala Loteria Romana SA.

"Modificarile operate prin actul normativ adoptat miercuri vor permite o administrare transparenta a Companiei Nationale Loteria Romana SA, conform principiilor pietei concurentiale, o mai buna previzionare si colectare a taxelor datorate bugetului de stat, prin folosirea conforma a dreptului de exclusivitate al statului in domeniul jocurilor de noroc", se mai arata in comunicatul Executivului.

Pentru o perioada tranzitorie de maximum patru ani de la intrarea in vigoare a actului normativ adoptat miercuri va exista posibilitatea gestionarii exclusivitatii in domeniul jocurilor de noroc exploatate de C.N. Loteria Romana S.A. de catre Oficiul National pentru Jocuri de Noroc, autoritate de specialitate, in domeniul jocurilor de noroc.

De asemenea, Loteria Romana se va reorganiza conform principiilor de guvernanta corporativa, sens in care se va institui intr-o perioada de doi ani, dupa evaluarea si analizarea activitatii companiei, o conducere corporativa de tip dualist, recrutata conform prevederilor legale in vigoare (OUG nr. 109/2011), cu stabilirea unor criterii de performanta si alegerea celor mai bune solutii pentru exploatarea exclusivitatii de care dispune, precum a si celorlalte produse si servicii existente in piata concurentiala, se mai precizeaza in comunicatul de presa.

Masurile prevazute in Ordonanta de Urgenta vor permite o eficientizare a activitatii si vor genera o crestere a veniturilor la bugetul de stat, mai sustine Guvernul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri