Alianta Renault-Nissan continua sa fie interesata de Romania si de orice colaborare care ar putea permite uneia dintre cele doua companii sa imbunatateasca performantele, a declarat vineri directorul general al Automobile Dacia, Francois Fourmont. El a facut referire la interesul pe care Renault-Nissan l-a aratat pentru uzina Daewoo de la Craiova. "La inceputul acestui an, alianta a inaintat un memorandum pentru Craiova. Situatia uzinei este inghetata pentru mai multe luni, a spus Fourmont.

Guvernul a aprobat miercuri contractul privind preluarea de catre stat a actiunilor detinute de firma coreeana la Daewoo Craiova. Statul intentioneaza sa vanda pachetul majoritar unui investitor strategic. General Motors, Ford, Renault-Nissan si Chery Automobile (China) si-au aratat interesul pentru Daewoo Automobile Romania.

La finele lunii august, Ford a confirmat interesul pentru fabrica de la Craiova. Intrebat daca este ingrijorat de planurile anuntate de Fiat si grupul turc Koc referitoare la construirea unui automobil cu un pret mai mic de 5.000 euro, Fourrmont a aratat ca o astfel de initiativa este dificil de realizat. "Pentru client, intrebarea este ce primeste. Trebuie sa dam clientilor mai mult decat concurentii", a afirmat Fourmont.

Dacia va lansa versiunea break a modelului Logan la 28 septembrie, la Salonul Auto de la Paris. "La salonul auto vom avea un stand Dacia, ceea ce confirma statutul companiei. Credem ca Logan Break va avea acelasi caracter revolutionar ca vechiul model", a spus Fourmont. Modelul Logan a fost lansat in iunie 2004. Proiectul Logan face parte din strategia de dezvoltare internationala a grupului Renault, care intentioneaza sa produca anual peste 700.000 de unitati din acest model, in lume, in 2010. Investitiile pentru dezvoltarea Logan se ridica la aproximativ 350 milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Ovidiu Biciin, APAN Motors: Preferintele clientilor merg catre SUV-uri
Setari Cookie-uri