Modificarile operate de GDF SUEZ Energy Romania privind facturarea respecta reglementarile legale, sustine furnizorul si distribuitorul de gaze naturale, anuntand totodata ca va reveni la modelul initial de expediere a facturilor daca proiectul pilot nu va fi perceput ca o facilitate pentru clienti.

"Modalitatea de a transmite trei facturi, cu trei scadente de plata, printr-o singura expediere, a fost implementata in conformitate cu reglementarile legale in vigoare si cu informarea detaliata, in prealabil, a clientilor. In masura in care aceasta modalitate de facturare, derulata in cadrul unui proiect pilot, nu este perceputa ca o facilitate atractiva pentru clienti, compania este deschisa sa revina asupra modelului initial de expediere a facturilor de gaze naturale", spun reprezentantii GDF SUEZ Energy Romania, scrie Mediafax.

Potrivit acestora, schimbarea a fost initiata pentru a ajuta clientii sa estimeze si sa optimizeze cheltuielile cu gazele naturale si "in niciun caz sa incurajeze plata in avans a facturilor". Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a anuntat miercuri ca introducerea estimarilor de consum in factura lunara de gaze naturale ca suma totala de plata nu respecta prevederile stabilite in reglementarile emise de autoritate.

"In ceea ce priveste situatia semnalata la SC GDF Suez, mentionam ca aceasta companie are in derulare un proiect pilot pe aceasta speta si doar o mica parte din clientii sai au primit formatul facturii propus in cadrul acestui proiect. Pe aceasta speta este in derulare o actiune de control ANRE", arata autoritatea de reglementare, intr-un comunicat.

Potrivit prevederilor legale in domeniul gazelor naturale, incalcarea reglementarilor in vigoare constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenzi cuprinse intre 15.000 lei si 25.000 lei, preciza ANRE. Premierul Victor Ponta a cerut ANRE sa verifice daca furnizorii factureaza in avans consumul de gaze naturale si daca o astfel de practica respecta prevederile legislative. ANRE lucreaza la un model standard de factura, unic la nivel national, pentru consumatorii de gaze naturale. Modelul standard va fi implementat din primul trimestru din 2016.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri