Alro Slatina si-a concediat 10% din angajati

Aproximativ 10% din salariatii societatii ALRO Slatina au fost disponibilizati de la inceputul acestui an, compania aflandu-se in plin proces de reorganizare, potrivit directorul general Gheorghe Dobra. Cei vizati de reducerea numarului de angajati sunt in special salariatii in varsta de peste 50 de ani si cu vechime, care se pot pensiona anticipat, ca urmare a conditiilor in care au lucrat.

ALRO Slatina mai are in prezent 3.450 de salariati si un deficit de personal cu studii superioare in domeniul tehnic (ingineri metalurgisti) de 50 de angajati, fapt ce a determinat conducerea firmei sa incheie contracte cu studenti care accepta sa lucreze aici dupa finalizarea studiilor.

Salariile sunt unele decente, considera conducerea companiei, insa nu vor fi satisfacute cererile sindicatelor, ce doresc majorari salariale de peste 15 la suta, deoarece cresterile salariilor pot fi justificate doar prin cresterea productivitatii muncii.

"Acum cresterea productivitatii este aproape la limita, anul viitor putand sa mai creasca cu 3-4 procente, dupa care va stagna. Pana acum, productivitatea a crescut semnificativ, cu aproape 50 de procente in ultimii cinci ani, cand s-a putut sustine astfel si marirea salariilor", a afirmat citat de Rompres directorul general al ALRO.

Gheorghe Dobra a mentionat ca procesul de reorganizare al grupului de companii Alro-Alprom-Alum se va incheia la finele acestui an, iar urmare a acestui proces firma va inregistra economii "semnificative".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri