Raftul pentru carti Billy, unul dintre cele mai populare produse IKEA, vandut in peste 41 milioane de exemplare pana in prezent, are preturi diferite in functie de tara in care este comercializat. Cel mai ieftin poate fi cumparat din Slovacia, unde costa echivalentul a 39,95 dolari, in timp ce in alte tari depaseste 100 de dolari, potrivit unei analize realizate de Bloomberg.

Analiza ia in calcul raftul de carti cu dimensiunile 202 centimetri X 80 cm X 28 cm.

Pretul de aproximativ 40 de dolari din Slovacia este sub jumatate din pretul cu care este comercializat in Egipt, tara in care este cel mai scump, respectiv 101,55 dolari.

Bloomberg arata ca in timp ce in timp ce multe dintre tarile dezvoltate ale lumii se lupta sa revigoreze inflatia -de exemplu zona euro, unde preturile sunt in scadere, Egiptul se confrunta cu cresterea agresiva a preturilor.

In Romania, un raft Billy cu dimensiunile analizate costa 199 lei (51 dolari) si 289 lei (74,1 dolari).

Peste 41 milioane de unitati de rafturi Billy au fost vandute de la punerea pe piata a produsului, in anul 1979.

Pretul mediu in cele 48 de tari analizate este de 58,1 dolari, in timp ce in Statele Unite produsul costa 70 de dolari. Pe de alta parte, in Zurich (Elvetia), unul dintre cele mai scumpe orase din lume, pretul produsul este de doar 51,43 dolari.

Preturile au fost colectate din cataloagele pentru 2016, apoi convertite in dolari.

Sursa foto: raft, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri