Mega Image estimeaza ca va deschide inca 40 de magazine pana la sfarsitul anului, ajungand aproape de 480 de unitati. Una dintre cele mai importante deschideri urmeaza sa fie cea din apropierea zonei comerciale Baneasa, vis-a-vis de magazinul IKEA, a declarat Adrian Nicolaescu, seful diviziei de marketing in cadrul Mega Image.

Si in 2014, in ultimele doua luni din an, Mega Image a deschis in jur de 50 de magazine.

Nicolaescu estimeaza ca vanzarile gigantului de proximitate ar putea ajunge in acest an la 700 milioane de euro, o crestere de circa 27% fata de 2014, cand Mega Image a incheiat anul cu vanzari de 550 milioane euro.

Potrivit oficialului, Mega Image este la o cota de piata pe zona Brasov- Bucuresti-Constanta de 28% si de 5% in toata tara. Mega Image a ajuns la performanta de a realiza 20% din total tranzactii cu cardul.

"Daca ponderea 80% cash - 20% card s-ar inversa, am fi o companie mult mai profitabila - Adrian Nicolaescu

Penetrarea contactless a ajuns la 25%

Seful pe marketing al Mega Image a prezentat in premiera, la o intalnire cu jurnalistii, rezultatul campaniei de promovare a platii cu cardul contactless. La final de septembrie, deja 25% din tranzactiile cu cardul au devenit contactless, dupa ce in mai 2015 ponderea era de numai 2,70%.

"Este o medie pe tara, dar in zona de nord a Bucurestiului ponderea tranzactiilor contactless se apropie probabil de 40%", a spus Nicolaescu.

In prezent, 65% din POS-urile instalate la Mega Image de ING Bank si BRD sunt compatibile contactless, insa pana la finalul anului toate POS-urile vor fi contactless.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri