Si in 2014, in ultimele doua luni din an, Mega Image a deschis in jur de 50 de magazine.

Nicolaescu estimeaza ca vanzarile gigantului de proximitate ar putea ajunge in acest an la 700 milioane de euro, o crestere de circa 27% fata de 2014, cand Mega Image a incheiat anul cu vanzari de 550 milioane euro.

Potrivit oficialului, Mega Image este la o cota de piata pe zona Brasov- Bucuresti-Constanta de 28% si de 5% in toata tara. Mega Image a ajuns la performanta de a realiza 20% din total tranzactii cu cardul.

"Daca ponderea 80% cash - 20% card s-ar inversa, am fi o companie mult mai profitabila - Adrian Nicolaescu

Penetrarea contactless a ajuns la 25%

Seful pe marketing al Mega Image a prezentat in premiera, la o intalnire cu jurnalistii, rezultatul campaniei de promovare a platii cu cardul contactless. La final de septembrie, deja 25% din tranzactiile cu cardul au devenit contactless, dupa ce in mai 2015 ponderea era de numai 2,70%.

Citeste si:

"Este o medie pe tara, dar in zona de nord a Bucurestiului ponderea tranzactiilor contactless se apropie probabil de 40%", a spus Nicolaescu.

In prezent, 65% din POS-urile instalate la Mega Image de ING Bank si BRD sunt compatibile contactless, insa pana la finalul anului toate POS-urile vor fi contactless.