Leroy Merlin, unul dintre cei mai mari retaileri europeni specializati in bricolaj, companie care a deschis primul magazin in Romania in anul 2011, in Capitala si care in toamna anului trecut anunta preluarea lantului de magazine Baumax la nivel local, a sistat activitatea magazinului din Pitesti pe care il detine, din cauza traficului redus si a vanzarilor foarte mici in raport cu restul magazinelor din tara.

“O data cu preluarea magazinelor BauMax am inceput un amplu proces de modernizare a spatiilor achizitionate, proces care s-a derulat pe parcursul ultimului an, dar care va continua si in 2016. Din pacate sunt doua locatii care nu au performat si pe care am decis sa le inchidem. Una dintre acestea este cea din Chitila, pe locul caruia a activat magazinul BauMax si care se afla in imediata vecinatate a primului magazin Leroy Merlin deschis in Romania. In cursul saptamanii trecute am decis oprirea activitatii din Pitesti. Credem in aceast magazin, dar din pacate locatia nu faciliteaza acest spatiu comercial”, a declarat Frederic Lamy, directorul general Leroy Merlin in Romania, in cadrul unei intalniri cu presa.

Intrebat de situatia fostului magazin Baumax din Chitila, situat in imediata apropiere a primului spatiu comercial Leroy Merlin din Romania, managerul lantului francez de bricolaj aprecizat ca exista cateva optiuni pentru spatiul respectiv. “Luam in calcul atat posibilitatea de vanzare a magazinului, dar analizam si posibilitate de inchiriere a spatiului. Inca nu ne-am gandit ce urmeaza sa facem cu acest magazin si nici nu stim care ar putea fi cea mai buna solutie. (…) In retail, cu atat mai mult in domeniul traditional in care activam noi, cuvintele cheie sunt <<Locatie, locatie, locatie!>>. Pentru un business ca al nostru locatia este cea mai importanta”, a punctat Frederic Lamy.

Seful operatiunilor Leroy Merlin din Romania a mai punctat faptul ca nu exclude posibilitatea ca in anul care vine sa mai renunte la cateva locatii care nu au reusit sa performeze. “Avem inca 1-2 locatii pe care le-am marcat cu semnul intrebarii. Suntem atenti la activitatea magazinelor pe care le detinem”, a mai punctat Lamy.

Leroy Merlin Chitila, 30% din vanzarile intregii retele de magazine

Intrebat de wall-street.ro care dintre magazinele pe care le detine in prezent performeaza cel mai bine, reprezentantul Leroy Merlin a precizat ca spatiile comerciale din Bucuresti sunt de departe cele care vand cel mai bine.

“Magazinul din Chitila, primul deschis de noi in Romania, este de departe spatiul comercial in care vindem cel mai bine, in acest an urmand ca doar acest spatiu comercial sa ruleze circa 35 de milioane de euro”, a declarat seful Leroy Merlin. Conform calculelor wall-street.ro, pe baza estimarilor retailerului francez a evolutiei rulajului din 2015, magazinul deschis de Leroy Merlin in 2011 in Romania genereaza circa 20% din vanzarile totale ale companiei in Romania.

Leroy Merlin, unul dintre cei mai importanti retaileri de bricolaj la nivel mondial, va deschide pe 6 noiembrie, in orasul Cluj-Napoca, cel de-al saptelea magazin din reteaua proprie si al doilea din Transilvania.

Leroy Merlin, unul dintre cei mai mari retaileri europeni specializati in bricolaj si totodata unul dintre cei mai activi jucatori de profil din Romania, a finalizat in aceasta vara un prim val de inaugurari de magazine Do it Yourself pe piata din Romania, asta dupa ce in toamna anului trecut compania prelua operatiunile locale ale austriecilor de la Baumax, grup care care a decis sa isi vanda activele de pe mai multe piete din regiune.

Cu sase magazine deja modernizate, Leroy Merlin mai are in lucru inca 12 proiecte pe care trebuie sa le transforme dupa modelul propriilor spatii comerciale.

Piata locala de bricolaj traverseaza poate una dintre cele mai animate perioade, fiind marcata de fuziuni si achizitii, exituri sau repozitionari. Leroy Merlin, alaturi de Dedeman, Praktiker, Kingfisher, OBI, si Hornbach sunt principalii actori ai celui mai dinamic sector din retail, in 2014.

Printre cei mai mari jucatori specializati pe acest segment se numara lanturile locale Dedeman, Ambient sau Arabesque, precum si Praktiker, Kingfisher, Hornbach sau Mr. Bricolage.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri