Numarul impresionant de romani care au iesit in strada pentru a protesta vizavi de neglijenta si dezinteresul, precum si coruptia din randul autoritatilor si care a condus la demiterea actualului Guvern este o dovada clara ca inca mai exista o speranta pentru schimbare, iar mediul de business considera ca actiuni de acest fel ne-ar putea transforma dintr-o tara codasa a Uniunii intr-o forta a Comunitatii.

“Daca manifestarile de strada, care au dus la caderea Guvernului, s-ar transforma intr-un obicei am deveni una dintre cele mai puternice forte ale Europei. Din pacate romanilor le lipseste simtul civic, iar acest lucru se vede. Suntem condusi de cateva sute de oameni, dar care nu au, in marea majoritate a cazurilor, de-a face cu valorile tarii. Daca oamenii ar fi atenti si ar taxa orice observa ca nu e bun am arata ca suntem vii, ca existam. Nu traim in Romania doar doar ca sa mancam, sa facem concedii sau pur si simplu sa mergem la serviciu. Ceea ce se intampla acum in strada este un lucru absolut fabulos. Trebuie sa se intelegea ca existam si ca luam atitudine”, a declarat Liviu Stoleru, membru in Consiliul de Administratie si director general al producatorului de materiale de zidarie Cemacon.

In opinia sa, insa, intreaga desfasurare din cursul zilei, in care punctul central a fost reprezentat de demisiile din varful Guvernului, nu are niciun impact in mediul de business.

“Pentru comunitatea de business acest lucru nu inseamna nimic. Putem sa speram ca va fi mai bine si ca se va improspata lumea si vor pleca unii si vor veni unii mai vizionari, dar se poate intampla sa plece <<ai nostri>> si sa vina tot <<ai nostri>>. Eu nu ma entuziasmez pentru ca o schimbare nu face nimic. Trebuie sa vede miscari vizibile. Trebuie sa existe o continuitate si ar trebui lasate niste strategii si planuri deja anuntate sa se implementeze si sa se optimizeze ”, a mai precizat Stoleru.

Managerul din fruntea Cemacon, unul dintre cei mai mari producatori de blocuri ceramice (caramizi) din Romania, companie cu un parcurs pozitiv in ultimii ani, care si-a revenit dupa o inevitabila insolventa, este de parere totusi ca piata constructiilor nu va suferi ca urmare a acestui climat politic.

“Efervescenta din piata, cu o crestere reala de consum, nu se datoreaza masurilor de stat sau strategiei Guvernului. Oamenii au rabufnit dintr-o nevoie de a reconstrui. Este un tavalug care va avea continuitate, iar asteptarile noastre, cel putin pentru mediul privat, sunt de crestere si pentru anul viitor”, a conchis Liviu Stoleru.

WALL-STREET.RO a luat mai multe reactii ale mediului de business dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat depunerea mandatului Cabinetului sau.

Ulterior, presedintele Klaus Iohannis a trimis o scrisoare presedintilor partidelor parlamentare, pe care ii invita la consultari pentru desemnarea unui candidat pentru functia de prim-ministru, primele chemate la Cotroceni, joi, fiind PSD, PNL, UDMR si grupul minoritatilor nationale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri