OMV Petrom a avut la noua luni un profit net de 991 milioane lei (223,1 mil.euro), in scadere cu 59% fata de aceeasi perioada a anului trecut, vanzarile coborand cu 16%, la 13,62 miliarde lei (3,06 mld. euro), dupa ce pretul titeiului la nivel international s-a injumatatit fata de cotatiile din 2014.

"In primele noua luni din 2015, performanta financiara a Grupului a fost sever afectata de scaderea cu aproximativ 50% a preturilor titeiului comparativ cu perioada similara a anului precedent. Intr-un mediu de piata cu preturi mici la titei ce ar putea dura, am decis sa ne reducem estimarile privind pretul viitor al titeiului, ceea ce a determinat ajustari de depreciere ale unor active din segmentul Upstream. Efectul negativ din Upstream a fost doar partial compensat de rezultatele bune din Downstream, datorate modelului nostru de afaceri integrat si sustinute de marjele de rafinare imbunatatite, precum si de cererea de produse crescuta", a declarat directorul general al companiei, Mariana Gheorghe, potrivit Mediafax.

Ea a adaugat ca OMV Petrom a continuat sa-si limiteze cheltuielile de capital si costurile operationale.

Productia de hidrocarburi a grupului s-a mentinut stabila fata de anul precedent, ca urmare a investitiilor si descoperirilor anterioare, care au compensat declinul natural si nivelul actual redus al investitiilor.

"In parteneriat cu ExxonMobil, am continuat activitatile de explorare in blocul Neptun Deep: anul acesta am finalizat patru sonde si am inceput forajul la cea de-a cincea. Vom continua sa ne ajustam nivelul de activitate, mentinand totodata o pozittie financiara solida. In plus, asa cum am subliniat si in trecut, investitiile viitoare raman dependente de un cadru fiscal si de reglementare stabil si favorabil investitiilor pe termen lung, precum si de fundamentele de piata adecvate", a mai spus Gheorghe.

Sursa foto: Petrom/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri