In contextul mobilizarii impresionante a oamenilor, care au iesit in numar foarte mare in strada pentru a cere demisia reprezentantilor Guvernului, exista doua tendinte contradictorii, este de parere Sergiu Negut, business angel si decan Maastricht School of Management.

„Pe de o parte, cabinetul asta (n.r.- cabinetul lui Victor Ponta) ajunsese sa acumuleze multa uzura de imagine care se simtea atat in societate, cat si in relatiile externe. Astfel, se asteapta ca prin innoirea clasei politice sa se accelereze progresul”, considera Negut, business angel si decan al MsM.

„Pe alta parte, a doua tendinta este faptul ca nu exista o opozitie coalizata, care sa aiba un lider clar. Se creeaza astfel incertitudine, care trebuie eliminata cat mai curand”, a declarat antreprenorul. Negut este de parere ca in momentul de fata ne aflam intr-o etapa de „jos cine e la putere”, apoi va urma o alta etapa, cea de constructie, unde trebuie sa existe oameni cu competente, curaj si sprijin sa realizeze cat mai multe.

Mi-e teama ca nu avem clar evidentiat in societate un grup care sa ne asigure tranzitie usoara la viitor. In momentul acesta mai degraba ne uitam cu incertitudine la viitor, dincolo de impactul imediat al demisiei”, mai spune Sergiu Negu.

In ceea ce priveste mobilizarea masiva a protestantilor, Negut vorbeste despre un trend pe care l-a mai observat in ultimii ani: „Situatia traditionala in care romanii sunt pasivi tine de trecut. Acum trebuie sa ne obisnuim cu faptul ca romanii sunt activi din punct de vedere social si ca pot influenta masiv o schimbare atunci cand este necesara. Putem observa o desteptare a constiintei civice care ne bucura”.

WALL-STREET.RO a luat mai multe reactii ale mediului de business dupa ce premierul Victor Ponta a anuntat depunerea mandatului Cabinetului sau.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat astazi ca il propune pe Sorin Cimpeanu ca premier interimar. De asemenea, presedintele a mai declarat ca, in continuarea consultarilor cu partidele politice pe care le-a planificat pentru astazi, a decis sa consulte, in premiera, un nou actor: societatea civila.

Ulterior, Ponta anuntase ca va propune ca, pana la procedurile de desemnare a unui alt guvern, ministrul Apararii, Mircea Dusa, sa fie premier interimar. Copresedintii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, au anuntat ca partidul solicita alegeri anticipate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Andra Imbrea
Andra Imbrea s-a alaturat echipei Wall-Street in 2015. A studiat jurnalismul si economia, pe care incearca sa le imbine in cadrul materialelor sale despre industria de fashion, retail&FMCG si Media&Advertising. Iubitoare de pisici, carti si festivaluri de muzica.   

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri