Compania britanica producatoare de gaze naturale Aurelian Oil&Gas a anuntat, marti, ca a semnat un contract cu societatea de stat romaneasca, Romgaz, pentru vanzarea gazului extras la Bilca.

Proiectul de dezvoltare a campului petrolier de la Bilca se va desfasura pe platforma de la Brodina, din nordul Romaniei. Companiilor Aurelian Oil&Gas, MIRC, detinuta de Ascent Resources, tot din Marea Britanie si Europa Oil&Gas le-au fost concesionate drepturile asupra platformei. Romgaz este al patrulea partener in aceasta societate mixta, informeaza NewsIn. Dintre aceste patru companii, Aurelian Oil&Gas va fi operatorul acestei concesionari.

"Utilajele de productie au fost date in exploatare si am depus o cerere pentru licenta de productie la autoritatile romane specializate. Estimam ca autorizatia va fi emisa in cursul lunii septembrie si ca productia propriu-zisa va incepe de indata ce va fi eliberata", au declarat reprezentantii Aurelian Oil&Gas.

Aurelian Oil&Gas, companie care s-a numit Falcon Oil&Gas Limited, a fost fondata in decembrie 2002 si ofera servicii de cercetare, forare, dezvoltare si productie a gazelor naturale si a petrolului. Desfasoara operatiuni numai in Europa Centrala. Compania mai administreaza trei proiecte in Romania, unul in Bulgaria si unul in Polonia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si