Recursul sechestrului pe actiunile Rompetrol a fost amanat

Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 22 octombrie, discutarea recursului inaintat de procurorii DIICOT impotriva deciziei Tribunalului de a ridica, in 14 iulie, sechestrul asigurator pus pe 25,8% din actiunile detinute de The Rompetrol BV Olanda la Rompetrol Rafinare Constanta, informeaza NewsIn. Amanarea a fost acordata pentru ca dosarul se afla la Tribunalul Bucuresti, unde se va judeca procesul cu 12 inculpati.

Reamintim ca DIICOT a trimis in instanta doar acele capitole din Rompetrol care se refera la creanta Libia si manipularea pietei de capital, capitole in care sunt inculpate 12 persoane. Totodata, procurorii au anuntat ca se continua cercetarile in aceasta cauza complexa si sub aspectul altor fapte, materialul de urmarire penala fiind disjuns, atat cu privire la o parte din inculpatii deja deferiti justitiei, cat si cu privire la alte persoane ce au aderat sau au sprijinit grupul de criminalitate organizata.

Dinu Patriciu, presedintele grupului, este acuzat de sapte infractiuni - delapidare, spalare de bani, asociere pentru pentru savarsirea de infractiuni, manipularea pietei de capital, dezvaluire de informatii privilegiate, spalare de bani si initiere sau constituire a unui grup infractional organizat.

In luna mai, Tribunalul Bucuresti a admis in parte si o alta contestatie, depusa de societatea Rompetrol Rafinare, impotriva sechestrarii unor bunuri ale societatii. Bunurile au fost atunci scoase de sub sechestru, astfel incat nu mai exista nici un secehstru instituit in acest dosar.

Pe fondul dosarului, avocatii ce reprezinta interesele Rompetrol au aratat, ca in toate celelelte discutii privind sechestrul, ca nu exista cereri de constituire ca parti civile care sa poata invoca un prejudiciu, de vreme ce nici Ministerul Finantelor nu confirma existenta prejudiciului.

Instantele bucurestene au avut pe rol patru contestatii la sechestrul asigurator instituit de procurorii DIICOT, in 21 februarie 2006, asupra unor bunuri ale societatii si pe 25,8 la suta din pachetul de 50,59 procente detinute de The Rompterol BV Olanda la firma Rompetrol Rafinare Constanta.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri