Coface Romania va asigura tranzactii de 750 milioane euro

Filiala romaneasca a Coface estimeaza ca expunerea totala pentru tranzactiile asigurate se va plasa in acest an la 750 milioane euro, potrivit Mediafax. Suma reprezinta un avans de 50%, comparativ cu nivelul inregistrat in 2005.

"Firmele romanesti au beneficiat in 2005 de credite comerciale asigurate de Coface in valoare de 491 milioane euro. Pentru 2006, estimarile sunt ca valoarea expunerii va creste cu 50%, adica se va situa in jurul valorii de 750 milioane euro", a declarat directorul general al firmei, Cristian Ionescu. Aproximativ 50% din suma asigurata anul trecut in Romania, 250 de milioane euro, reprezinta garantii sustinute de sucursala franceza a grupului, respectiv credite comerciale de la societati franceze, restul fiind asigurate in beneficiul unor companii din alte tari. In prezent, Coface garanteaza credite pentru 4.600 de companii din Romania, expunerea medie fiind de 100.000 euro pe firma.

Coface Romania estimeaza pentru 2006 o crestere generala de 80% a cifrei de afaceri din tara noastra. Activitatea legata de relatiile cu firmele romanesti va avea o crestere de 130%. In acest an, Coface Romania va exporta 50% din serviciile oferite, restul urmand sa fie realizate pe piata interna. Expunerea grupului Coface in statele din Europa Centrala si de Est variaza intre 250 milioane euro in Bulgaria si 2,3 miliarde euro in Polonia. In Ungaria expunerea este de 0,6 miliarde euro, iar in Cehia de 0,9 miliarde euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri