KMG International, grupul care detine Rompetrol Rafinare, va aloca pana in 2018 sase milioane de dolari pentru modernizarea si automatizarea sistemelor de incarcare-descarcare a carburantilor din depozitele detinute pe plan intern, dar si a terminalelor din cadrul rafinariei Petromidia Navodari.

"Proiectul face parte din masurile adoptate de grup pentru consolidarea si imbunatatirea activitatilor de supply-chain din Romania si se inscrie in amplul program initiat in 2013 - «Change for good», care vizeaza eficientizarea si optimizarea intregului flux de operatiuni specifice activitatilor de rafinare - petrochimie, trading - supply chain, retail - marketing, upstream - servicii industriale. Realizarea acestuia va asigura o scadere cu 30% a timpilor de incarcare-descarcare a carburantilor, automatizarea procesului de verificare si emitere a documentelor aferente, precum si reducerea pierderilor, trasabilitatea produselor si gestiune in timp real a stocurilor", a declarat directorul general al KMG International, Zhanat Tussupbekov, scrie Mediafax.

Grupul a finalizat, recent, implementarea proiectului pilot in cadrul depozitului de carburanti Mogosoaia, operat de Rompetrol Downstream - divizia de retail a KMG International in Romania. Initiat in 2014, acesta asigura o transparenta a procesului de transfer a carburantilor din rezervoarele depozitului in autocisternele partenerilor, o automatizare a colectarii si generarii datelor/documentelor aferente livrarilor, dar si o optimizare a timpilor si a programului de incarcare.

De asemenea, proiectul permite si o reducere semnificativa a pierderilor tehnologice, acces securizat prin identificarea automata a autocisternei si a soferului, contribuind si la asigurarea transportului in siguranta al produselor petroliere pe drumurile nationale, prin verificarea documentelor si a licentelor la intrarea in depozit.

In cadrul acestuia, Grupul isi va moderniza sistemele de raportare si control a incarcarii/descarcarii carburantilor (benzina, motorina, GPL), a transferului si a trasabilitatii acestora pe ruta rafinarie - logistica primara (tren, vapoare) - depozite - logistica secundara (autocisterne).

Programul va viza atat cele 6 depozite de carburanti (Arad, Craiova, Mogosoaia, Simleul Silvaniei, Vatra Dornei si Zarnesti), cat si 5 terminale din cadrul rafinariei Petromidia Navodari, inclusiv terminalele operate de companie in portul Midia - terminalul de gaz petrolier lichefiat, Dana 4 si Dana 9.

Reteaua de distributie a carburantilor Rompetrol in Romania este formata din peste 740 de puncte de alimentare (statii Rompetrol, Partener Rompetrol, Rompetrol Expres, baze interne de 9 si 20 mc), 230 de statii distributie GPL auto, 9.000 de puncte de distributie butelii, 3 statii de imbuteliere GPL la Constanta, Arad si Bacau, dar si 8 depozite (Arad, Craiova, Mogosoaia, Simleu Silvaniei, Vatra Dornei, Zarnesti, Onesti si unul in incinta rafinariei Petromidia).

In primele noua luni ale acestui an, vanzarile realizate pe plan intern de subsidiarele Grupului (Rompetrol Rafinare, Rompetrol Downstream si Rompetrol Gas) au atins un volum de circa 1,76 milioane tone de produse finite, in crestere cu 3% fata de nivelul consemnat in perioada similara din 2014.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri