Activitatea de productie a rafinariei Petromidia Navodari si a Diviziei de petrochimie de la compania Rompetrol Rafinare a fost reluata, dupa finalizarea, in conditii de siguranta, a reviziei generale programate conform legislatiei in vigoare, au anuntat reprezentantii KMG International.

“Activitatea de productie a rafinariei Petromidia se desfasoara in flux normal, cantitatea de materie prima procesata zilnic fiind de 14.000 de tone. Estimam ca rafinaria va prelucra o cantitate totala de materii prime de aproape 5 milioane de tone la finalul anului 2015, desi activitatea de productie a fost suspendata pentru mai mult de o luna, perioada necesara reviziei generale. Dupa finalizarea lucrarilor acestei revizii, echipamentele functioneaza cu un grad ridicat de siguranta, la un cost scazut de mentenanta, avand o disponibilitate mecanica de 96,5 la suta“, a precizat, intr-un comunicat de presa, directorul general al Rompetrol Rafinare, Yedil Utekov, potrivit Mediafax.

Lucrarile reviziei generale, care se desfasoara o data la cinci ani, conform legislatiei in vigoare pentru functionarea unei rafinarii, au fost realizate si coordonate de compania Rominserv, contractorul general al KMG International, dar si de alte 44 de firme, fiind implicati aproape 4.000 de angajati.

Investitia pentru revizie s-a ridicat la 77,5 milioane de dolari, iar lucrarile au vizat mentenanta corectiva si preventiva completa a echipamentelor, dar si inspectia tehnica a utilajelor, necesara pentru mentinerea functionarii rafinariei la capacitatea ei nominala.

Rafinaria Petromidia este cea mai mare unitate de profil din tara, iar performantele au fost realizate in urma investitiilor sustinute de KMG International si unicul sau actionar, compania nationala de petrol si gaze din Kazakhstan, KazMunayGas, pentru cresterea capacitatii de prelucrare la peste cinci milioane tone anual, precum si in modernizarea instalatiilor industriale si mentinerea functionarii rafinariei in conditii optime.

In prima jumatate a anului 2015, cantitatea de materii prime procesate la Petromidia a fost mai mare cu 11 la suta fata de perioada similara a anului trecut si a atins nivelul de 2,6 milioane de tone. Rafinaria a procesat in 2014 o cantitate record de 5,05 milioane de tone de materii prime, fara opriri programate sau accidentale.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri