Conducerea grupului siderurgic rus Mechel nu exclude posibilitatea vanzarii celor doua combinate detinute in Romania daca sunt neprofitabile, a declarat joi directorul Mechel, Alexei Ivanuskin, transmite RIA Novosti
"Speram sa ajungem la un acord cu guvernul roman, iar aceste societati vor deveni profitabile", a declarat citat de Rompres Alexei Ivanuskin. Potrivit acestuia, principala problema cu care se confrunta combinatele Mechel Campia Turzii (fosta Industria Sarmei Campia Turzii) si Mechel Targoviste (fostul Combinat de Oteluri Speciale Targoviste) este faptul ca cele doua societati au prea multi angajati, si avand in vedere ca salariile din Romania sunt mari, societatile au dificultati in a ramane profitabile.

Ivanuskin a apreciat ca Mechel ar fi trebuit sa reduca personalul pentru a creste profitabilitatea, insa nu a putut face acest lucru pana acum din cauza termenilor cuprinsi in acordurile de privatizare ale celor doua societati.

"In discutiile pe care le vom avea cu guvernul roman, dorim sa gasim o solutie satisfacatoare pentru ambele parti...in situatia in care nu se ajunge la o solutie satisfacatoare pentru Mechel, compania va lua in considerare alte optiuni, inclusiv posibilitatea vanzari celor doua active", a declarat directorul de la Mechel. Alexei Ivanuskin a dezvaluit ca o decizie finala cu privire la viitorul cel doua combinate Mechel din Romania va fi anuntata in perioada septembrie-octombrie.

Infiintat in anul 2003, Mechel este cel mai mare producator rus de oteluri si aliaje speciale si al doilea producator de oteluri plate, controland 39 la suta din piata rusa a produselor din oteluri speciale. Mechel are mai multe combinate siderurgice in Rusia, Romania si Lituania. in 2005, compania a realizat o productie de 15,6 milioane tone de carbune, 5,9 milioane tone de otel si 4,6 milioane tone de oteluri plate.

Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste a fost privatizat in 2002, iar Industria Sarmei Campia Turzii in 2003, ambele companii fiind preluate de firma Conares Trading, inregistrata in Elvetia. Valoarea totala a tranzactiei a fost de circa 35 de milioane de dolari pentru firma din Targoviste si de 27,2 milioane de euro pentru pachetul de actiuni, la compania din Campia Turzii. Conares a devenit ulterior parte a grupului rus Mechel.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri