Daca ai ajuns in faza in care simti ca nu mai poti ramane la actualul loc de munca si esti pe punctul de a-ti da demisia, pentru ca apoi sa iti cauti un alt job, iata cinci sfaturi care iti pot fi de folos.

Fa putina lumina si vezi lucrurile de la distanta

Poate esti epuizat si ai nevoie de multe ore de somn, de o perspectiva diferita sau un sfat din partea unui specialist. Somnul permite corpului sa isi revina si creierului sa proceseze informatia, astfel ca este evident motivul pentru care lipsa de somn poate afecta judecata si luarea de decizii, precum si sa aiba impact asupra starilor noastre si a relatiilor, scrie The Guardian.

Privarea de somn creste cantitatea de cortizol din corpurile noastre, acest element numit adesea „hormonul stresului”, iar mentinerea sa la valori sanatoase este vitala pentru functionarea corecta a creierului si regenerarea celulara.

Iesirea din rutina iti poate oferi timp pentru a reflecta, vazand problemele de la distanta le poti vedea mai clar. Ajutorul specializat poate avea un efect benefic imens, intrucat aceste persoane sunt pregatite sa ajunga la baza problemelor. Uneori, schimbari simple, cum ar fi modificarea dietei urmarind principii nutritionale, ne pot face sa ne simtim mai bine.

Studiile au aratat ca meditatia imbunatateste abilitatile cognitive, stimuleaza energia si creste abilitatea de a vedea lucrurile si din alt punct de vedere. Invatand cum sa te opresti, mentinand un echilibru in viata si crescandu-ti inteligenta emotionala, poti face diferenta dintre a astepta sa evadezi din actualul loc de munca si a intelege schimbarile de care este nevoie pentru a imbunatati ceea ce ai.

Gandeste-te ce te intereseaza cu adevarat si care sunt abilitatile tale

Te poti afla in situatia in care ai nevoie de noi programe de dezvoltare profesionala sau de o actualizare a abilitatilor inainte de a o lua pe o directie noua directie in cariera. De asemenea, este bine sa te gandesti daca lucrurile care iti plac sunt si lucrurile pe care vrei sa le urmezi in cariera. Nu ezita sa ceri sfaturi de la cei care fac deja ce ti-ar placea sa faci si tu si afla drumul pe care l-au urmat ei in cariera. Majoritatea oamenilor impartasesc cu drag experienta traita.

Asigura-te ca ai niste bani pusi deoparte

Daca te-ai gandit si ai hotarat ca cel mai bun lucru este sa iti schimbi actualul loc de munca, asigura-te ca esti pregatit si financiar. Ideal este sa ai pusi deoparte bani, echivalentul a sase salarii de exemplu iti poate oferi o siguranta pana iti gasesti un nou loc de munca. Acesti bani te ajuta sa nu te panichezi si sa accepti prima oferta primita.

Asculta-ti instinctele

Ori de cate ori vei lua o decizie indrazneata, o multime de oameni se vor oferi sa te „ajute” cu sfaturi. Asculta-ti instinctele si fa ceea ce crezi ca este cel mai bine pentru tine, pana la urma este viata ta, cariera ta si tu stii cel mai bine ce iti doresti.

Fii sincer cu colegii tai

Cand pleci dintr-o companie este important sa nu vorbesti de rau fostul angajator si sa lasi mereu loc de „buna ziua”. Lumea este mica si nu stii cand te poti lovi din nou de el sau chiar iti poate fi de ajutor. Ramai politicos si profesionist, iar colegii tai vor vorbi de asemenea de bine despre tine in viitor.

Sursa foto: TravisBoyz, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alice Gheorghe
Alice Gheorghe scrie pe domeniul Resurselor Umane (HR) si are o experienta de aproximativ sapte ani in presa scrisa. Pe Wall-Street.ro veti regasi sub semnatura ei stiri, reportaje si interviuri despre subiecte care variaza de la salarii, somaj la recrutare si tendinte in piata muncii.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »


Setari Cookie-uri