Compania Nationala Posta Romana are in plan anul viitor proiecte cu finantare europeana de peste 800.000 euro.

Posta vrea sa depuna anul viitor trei proiecte in valoare totala de 530.000 euro, pentru instruirea angajatilor in domenii ca Marketing, Vanzari sau Asigurari, achizitionarea de echipamente IT&C si dezvoltarea de produse si servicii comune cu alti operatori postali din Europa. Proiectele sunt finantate prin Orizont 2020, Erasmus+ Franta si Erasmus+ Romania.

Compania deruleaza si alte proiecte cu fonduri nerambursabile. A implementat doua proiecte finantate de Uniunea Postala Universala (UPU) in valoare de 570.000 de dolari. Alte doua proiecte, in valoare de 430.000 de dolari, sunt in curs de implementare, si ele vizeaza optimizarea procesului de livrare a corespondentei.

„Banii europeni contribuie semnificativ la procesul de instruire permanenta a angajatilor si faciliteaza schimbul de experienta si relatiile de colaborare cu operatori similari din Europa. Suntem atenti la orice oportunitate de finantare europeana si vom profita de fiecare ocazie pentru a atrage capital necesar pentru dezvoltare, fie ca este vorba despre capitalul uman, fie de alte actiuni specifice activitatii Postei Romane”, a declarat Alexandru Petrescu, directorul general al Postei Romane.

In prezent, Posta Romana asteapta aprobarea unui nou proiect, „Antigen”, finantat prin Comisia Europeana, in cadrul programului Orizont 2020. Acesta a fost depus in luna august a acestui an si este coordonat de AIT Austrian Institute of Technology. Posta Romana este partener si are un buget alocat de 213.000 de euro. Obiectivul principal al proiectului este imbunatatirea abilitatilor de aparare a organizatiilor impotriva atacurilor cibernetice.

In perioada iulie 2014 – decembrie 2015, compania a finalizat un proiect de instruire a angajatilor de peste 55.000 de euro, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013. Alte patru proiecte, in valoare de 44.000 de euro, sunt in curs de implementare.

Peste 370 de angajati ai Postei Romane au fost instruiti, in ultimul an si jumatate, ca agenti de securitate, manageri de proiect si experti in achizitii publice. Proiectul a adus o economie de peste 247.000 de lei (55.000 de euro) la bugetul companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri