Dan Costescu, noul ministru al Transporturilor, l-a demis pe seful Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), Narcis Neaga, au declarat pentru Mediafax surse din ministerul de resort.

Corpul de control al ministrului Transporturilor a identificat o serie de nereguli la CNADNR privind inclusiv proiectul autostrazii Orastie-Sibiu, unde o portiune de 200 metri trebuie demolata si reconstruita, si a sesizat organele statului, suspectand fapte penale.

Potrivit Digi 24, Neaga va fi inlocuit de Catalin Homor, seful interimat al Metrorex.

"Nu suntem multumiti de activitatea companiei, este nevoie de o resetare. Sunt carente si pe activitatea operationala, nu doar pe cea de investitii", a afirmat Costescu.

El a adaugat ca are incredere ca Homor, care s-a ocupat inainte de preluarea interimara a conducerii Metrorex, de investitiile companiei de metrou, isi va duce cu succes la indeplinire noul mandat, cel putin pana la numirea unui management in conditiile ordonantei privind guvernanta corporativa.

Citeste si:
Fostul sef CNADNR, pus sub control judiciar pe cautiune
Fostul sef CNADNR, Narcis...

Costescu a mai anuntat ca activitatea CNADNR va fi transparentizata si reformata. Corpul de control al ministrului Transporturilor a identificat in octombrie o serie de nereguli la CNADNR privind inclusiv proiectul autostrazii Orastie-Sibiu, unde o portiune de 200 metri trebuie demolata si reconstruita, si a sesizat organele statului, suspectand fapte penale. Lotul respectiv urmeaza sa ramana inchis pana in luna iunie.

Costescu a cerut extinderea controlului, vizand aspecte privind deszapezirea si pregarirea comandamentului de iarna, iar rezultatele acestui raport suplimentar au fost finalizate si vor fi anuntate public. Ministrul i-a prezentat acest raport si premierului Dacian Ciolos. Neaga conduce CNADNR, prin preluare de atributii, din vara anului 2013.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Control al corpului de control al premierului la CNADNR